labdarúgás, rövidhír, Sportmarketing — 2012/01/09 at 07:34

Eto’o saját mobilszolgáltatót indít Kamerunban

by

Dzsudzsák Balázs csapattársa mobilcéget alapított hazájában: Eto’o vállalkozása Kamerunban az Orange Telecommal és az MTN-nel veszi fel a versenyt a szolgáltatók piacán.

December végén 100 millió kameruni frankos – hozzávetőlegesen 150 ezer euró – alaptőkével indított mobilcéget hazájában Samuel Eto’o. A futballsztár nevének kezdőbetűit viselő Set’Mobile célja, hogy olcsó mobilkommunikációs és internetezési lehetőséghez juttassa az afrikai ország lakosságát. Noha a szolgáltató ténylegesen csak január 21-én, az idei Afrikai Nemzetek Kupája nyitónapján kezdi meg működését, 50 ezer SIM-kártyát máris eladtak, ami jelzi az Anzsi Mahacskala csatárának elképesztő hazai népszerűségét.

A Set’Mobile a harmadik mobilszolgátatóként száll be a versenybe a francia tulajdonban lévő Orange Telecom és a dél-afrikai MTN mellett. A kameruni piacban azonban bőven vannak még lehetőségek, ugyanis a lakosságnak mindössze a 49 százaléka rendelkezik mobiltelefonnal, szemben a régió országai közül például Ghána, Elefántcsontpart és Szenegál 75 százalékos arányával. Ez a potenciál a helyi elemzők szerint elegendő lehet a Set’Mobile életben maradásához.

Eto’o válogatott szinten jelenleg eltiltását tölti, mert csapatkapitányként sztrájkra szólította fel játékostársait. A futballisták azért nem álltak a nemzeti együttes rendelkezésére a november 15-i Algéria elleni, végül elmaradt barátságos találkozón, mert nem kapták meg a marokkói négyes tornán elért első helyükért beígért bónuszukat. Az eredetileg tizenöt mérkőzésre szóló eltiltást a köztársasági elnök, Paul Biya kezdeményezésére a napokban csökkentette a kameruni szövetség nyolc hónap időtartamra vonatkozóra, így mindössze négy válogatott meccset kell kihagynia Eto’onak.

Forrás: goal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hogyan módosultak a sporttörvény sportmarketinget érintő rendelkezései?

Egy tavaly december elején elfogadott törvényjavaslat nyomán 2012. január elsejétől több helyen megváltoztak a sporttörvény kereskedelmi szerződésekre vonatkozó előírásai.

Close