labdarúgás, rövidhír, Sportmarketing — 2012/01/05 at 07:51

Megérkezett a 2012-es Afrikai Nemzetek Kupája hivatalos labdája

by

Az adidas és az Afrikai Labdarúgó Szövetség együtt mutatta be a nyilvánosságnak a január végén rajtoló 28. Afrikai Nemzetek Kupája hivatalos labdáját. A Comoequa névre keresztel játékszer a Tango 12 alapján készült.

Az adidas, az Afrikai Nemzetek Kupája hivatalos sportszergyártója, egyedi labdát tervezett az idei tornára. A cég közleménye szerint a játékszer élénk sárga alapszínét a vibráló afrikai kultúra inspirálta, a díszítő háromszögeken pedig a két házgazda, Gabon és Egyenlítői-Guinea zászlóinak színei köszönnek vissza. A beszédes Comoequa elnevezés a mindkét rendező országot érintő Komo folyó [Como] nevéből és a számos afrikai országot átszelő Egyenlítőre [Equator] való utalásból áll össze.

A Comoequa szerkezetének és dizájnjának tervezése során a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos labdáját, a Tango 12-őt vették alapul. Az adidas korábbi labdáit kísérő kritikák miatt a gyártó kiemelte, hogy a Comoequa szigorú teszteléseken esett át, megfelel az összes FIFA-előírásnak és a hőhegesztési technológiával összeillesztett elemeknek köszönhetően stabil röppályával rendelkezik.

Az adidas 2008 óta szállít egyedi labdákat a tornára, így a Comoequa a harmadik generáció a 2008-as ghánai kupára tervezett Wawa Aba és a 2010-es angolai viadalra piacra dobott Jabulani Angola után.

Forrás: adidas.com

One Comment

  1. Én személy szerint nagyon várom már az ANK-t, évről évre jobb a küzdelem, ez a labda pedig gyönyörű!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Rangos FIFA-tisztségeket kapott Csányi Sándor

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség még a tavalyi év végén, a zürichi kongresszusán döntött arról, hogy felülvizsgálja és átalakítja állandó bizottságai...

Close