rövidhír, Sportmarketing, többféle sportág — 2011/12/12 at 08:09

Bemutatták a magyar olimpiai csapat londoni felvonuló- és formaruháját

by

A Magyar Olimpiai Bizottság szombati közgyűlésén az elnökség kiválasztotta a magyar sportolók hivatalos felvonuló-, illetve formaruháját, amelyet a jövő évi londoni olimpián fognak viselni.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság [MOB] elnöke a szervezet szombati közgyűlésén elmondta, hogy továbbra is reálisnak tartja a 120-140 fős csapatlétszám elérését a jövő évi olimpián. Szabó Bence sportigazgató az olimpiai felkészülés állásáról tartott tájékoztatójában bejelentette, hogy miután Detre Diána kvótát szerzett női RS:X szörf kategóriában, a jelenlegi állás szerint 14 sportágban immár 80 magyar sportoló kvalifikálta magát a londoni ötkarikás játékokra. Tekintve, hogy négy éve, a felkészülés hasonló időszakában 14 sportágban 84 kvótával rendelkeztünk, és Pekingben végül 172 sportoló [132 egyéni plusz 40 csapat sportoló] képviselte hazánkat, a cél valóban teljesíthető.

A MOB elnöksége a szakmai zsűri javaslata alapján arról döntött, hogy a magyar sportolók a Mohari Kinga és Csergő Noémi [Innoé Design] által megálmodott felvonuló-, illetve formaruhában vesznek majd részt a londoni játékokon. A tervezőpáros ruháinak rengeteg kritériumnak kellett megfelelniük, amelyek a MOB pályázati kiírásában szerepeltek. A beérkezett darabokat a Kopek Gábor [fotográfus, médiaművész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora], Nyári Ildikó [Magyar Alkotók Országos Egyesülete, Ferenczy Noémi-díjas, MAOE nagydíjas, A Magyar Felsőoktatásért díjas iparművész], Vasas Edit [MMKL Képző- és Iparművészeti Lektorátus, Alkalmazott Művészeti Osztály vezetője], Dunai Anita [öltözködési tanácsadó] és Tóth Ali [stylist, a „The Room” magazin főszerkesztője] összetételű zsűri értékelte.

A közgyűlésen három együttműködési megállapodás is aláírásra került: szerződés született az egészségügyi és higiéniás termékek forgalmazásával foglalkozó Hartmann Rico-val, az utalványokat értékesítő Puebla Kft-vel, továbbá eldőlt, hogy a MOB Gyémántfokozatú főtámogatója, az MTVA lesz a londoni olimpia hivatalos közvetítője.

Forrás: mob.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Elfogadták a sporttörvény módosítását

Az eddigi öt helyett január 1-jétől egyetlen köztestület, a Magyar Olimpiai Bizottság [MOB] irányítja a magyar sportéletet, állami feladatokat ellátó...

Close