labdarúgás, rövidhír, Sportmarketing — 2011/12/05 at 07:34

Messit leigazolta az EA Sports

by

Az Electronic Arts Inc. szerződést kötött a Barcelona szupersztárjával, Lionel Messivel, aki az EA Sports FIFA termékcsaládjának arcaként szerepel majd világszerte. A FIFA 2010-es Aranylabdása 2012 márciusában fog bemutatkozni az EA Sports csapatában: a FIFA Street játék borítójának lesz a főszereplője.

A többéves megállapodás keretében Messi az EA Sports futballnagykövete lesz. Központi szerepet játszik majd a marketing és hirdetési kampányokban, megjelenik a termékek csomagolásán, és részt vesz a nagysikerű FIFA termékcsaládhoz kötődő közösségi médiatevékenységében világszerte. Az EA Sports pedig támogatja a Leo Messi Alapítványnak a gyermekek szociális, oktatási és egészségügyi biztonságát célzó globális erőfeszítéseit.

Az EA Sports a „szezon legnagyobb igazolásának” nevezte az üzletet, hiszen Messit a cég legfőbb riválisától, a Konamitól sikerül elcsábítani. Az argentin labdarúgó 2008 óta szerepelt a videojáték-ipar másik közkedvelt focis játéka, a Pro Evolution Soccer sorozat arcaként. Az átigazolás megünneplésére egy rövid videót készített az EA Sports.

Az EA Sports FIFA sorozata 9 éve fut. A legújabb kiadásból a megjelenést követő öt nap alatt rekordszámú, 3,2 millió példány kelt el, amelynek köszönhetően a FIFA 12 minden idők legsikeresebben bemutatkozó sportjátéka.

Forrás: ea.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A munkásosztály fiatal tehetségeit támogatja a Fred Perry

A nagy szavak mit sem érnek tényleges tettek nélkül. A brit márka hathatós lépéseket tett a szegény sorsú sportolók sikereinek...

Close