amerikaifutball, rövidhír, Sportgazdaság — 2011/10/25 at 18:04

Az NFL komolyan tervez Angliával

by

Újabb sikeres NFL alapszakasz mérkőzésnek adott otthont a Wembley és ezzel Anglia közelebb került ahhoz, hogy egyszer saját csapatot nevezhessen a világ legerősebb amerikaifutball ligájába.

Sorozatban ötödik éve rendeztek NFL alapszakasz mérkőzést a londoni Wembleyben, a vasárnapi mérkőzésen a Chicago Bears 24-18 arányú győzelmet artott a Tampa Bay Buccaneers felett. Noha a 77 ezres nézőszám az eddigi legalacsonyabb az NFL nemzetközi sorozata, az International Series történetében, a liga képviselői szerint még soha sem volt ilyen tökéletes a szervezés. A szervezők mentségére szól, hogy a jegyeladásokat sokáig hátráltatta az NFL hosszan elnyúló bérvitája, a lockut feloldására ugyanis csak július végén került sor.

Roger Goodell, az NFL komiszárja már korábban felfedte, hogy megbeszélések folynak még egy alapszakasz mérkőzés Londonba hozataláról, évi két alkalomra növelve az NFL jelenlétét Angliában. Alistair Kirkwood, az NFL UK ügyvezető igazgatója szerint ebben a folyamatban érdemes lenne a világ sportszerető közönségének a figyelmét Londonra irányító jövő évi olimpiára mint kiaknázható lehetőségre tekinteni.

A 10 évre szóló új kollektív szerződéssel a zsebükben az NFL vezetői hosszú távra tudnak tervezni, így elképzelhetőnek tartják, hogy 3-4 éven belül egy brit központú NFL-franchise – a ligában ilyen alapon működnek a csapatok – létrehozásáról kezdődjenek egyeztetések. Természetesen kockáztatni semmit sem fognak, mindenekelőtt a szurkolói bázis és a televíziós nézettség növelése szükséges. Márpedig az NFL egyesült államokbeli adatai magasra teszik a mércét: az ősz folyamán a 15 legnézettebb TV-műsorból 13 NFL-mérkőzés, amit még a világ egyik legerősebbjének tartott labdarúgó bajnoksága, az angol Premier League is nehezen tudna megközelíteni a hazai piacon.

A Chicago Bears – Tampa Bay Buccaneers mérkőzést a helyszínen megtekintő 77 ezer néző mellett, a hétvége során 40 ezren látogatták meg a Trafalgar Square-en felállított szurkolói központot, és több mint 10 ezren vettek részt a Friday Night Lights című amerikaifutball témájú sorozat vetítésén.

Forrás: skysports.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportmarketing Újragondolva Meetup a sport PR és branding témában

November 10-én második alkalommal kerül megrendezésre a Sportmarketing Újragondolva Meetup, amelynek témája ezúttal a sportszervezetek és a sportban érdekelt márkák...

Close