FIFA, labdarúgás, rövidhír, Sportpolitika — 2011/10/19 at 15:00

Négy város versenyez a 2014-es labdarúgó világbajnokság nyitóünnepségéért

by

Brazília sportminisztere, Orlando Silva bejelentette, hogy Rio de Janiero, Sao Paulo, Brazíliaváros és Salvador között dől el, melyik város rendezheti a 2014-es labdarúgó világbajnokság megnyitóját és nyitómérkőzését.

Rio de Janiero, Sao Paulo, Brazíliaváros és Salvador versenyez azért, hogy otthont adhasson a 2014-es futball-vb legfontosabb eseményei közé tartozó ünnepélyes megnyitónak, valamint a mindig fokozott érdeklődéssel kísért nyitómérkőzésnek. Az ügyben a végső döntést a FIFA hozza meg, technikai kritériumokra alapozva.

Noha Brazíliaváros az ország fővárosa, mégsem tekinthető favoritnak, ahogyan az észak-keleti Salvador sem. Rio esélyeit rontja, hogy már megkapta vb-döntőt, amelyet a legendás Maracana stadionban játszanak majd. Sao Paulo bizakodhat leginkább, feltéve, ha rendben haladnak a stadionépítési munkálatok. A helyi Corinthians szentélyén ugyanis csak a brazil világbajnoki előkészületekre jellemző hosszas késlekedés után, idén júliusban kezdődtek meg az átalakítások, hogy megfeleljen a FIFA szigorú követelményeinek a vb-helyszínekkel kapcsolatban.

Mivel a Sao Paulo-i stadion munkálatai a tervek szerint 33 hónapot vesznek igénybe, átadása fél évvel a világbajnokság rajtja előtt várható. A 2013-as Konföderációs Kupán – az előzetes várakozásokkal ellentétben – tehát biztosan nem szerepelhet a város, viszont a vb során a házigazda szerepének ellátása mellett szeretnének a nemzetközi sajtóközpontnak is otthont adni.

Forrás: tribalfootball.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A Forma 1 sikereknek köszönhetően szárnyal a Red Bull

A csapatfőnök Chris Horner nyilvánosságra hozta a Red Bull Racing 2010-re vonatkozó pénzügyi adatait, amely szerint 2,8 millió font adózás...

Close