kosárlabda, rövidhír, Sportmarketing — 2011/10/14 at 12:36

Carrier Classic: kosárlabda mérkőzés egy repülőgép-anyahajón

by

Első alkalommal rendeznek használatban lévő repülőgép-anyahajón egyetemi kosárlabda mérkőzést az Egyesült Államokban. A Veteránok napján tartott különleges eseményre Barack Obama elnök is elfogadta a meghívást.

Első alkalommal rendezik meg a Carrier Classic névre keresztelt kosárlabda mérkőzést. A meccs érdekessége, hogy helyszíne a használatban lévő Carl Vinson repülőgép-anyahajó lesz. Az első Carrier Classic-ra november 11-én, a Veteránok napján kerül sor, amely a kiszolgált katonák ünnepe az Egyesült Államokban. A különleges eseményen két egyetemi [NCAA] csapat, a Michigan State Spartans és a University of North Carolina Tar Heels méri össze az erejét. A csapatok munkáját két legendás NBA játékos is segíti majd: James Worthy a North Carolina, míg Magic Johnson a Michigan State tiszteletbeli edzői posztját látja el erre az alkalomra. Mindketten saját alma materükhöz térnek vissza.

A repülőgép-anyahajót a san diegoi kikötőben dokkolják és a lapos fedélzetén alakítják ki a stadionszerű lelátókkal körülvett pályát. A mérkőzésre szóló hétezer jegy nem kerül forgalomba, hanem névre szólóan osztják szét, elsősorban a ma is aktív katonák között. A Carrier Classic-ra több magas rangú tiszt és számos kongresszusi képviselő mellett Barack Obama is meghívást kapott. A szervezők legnagyobb örömére az Egyesült Államok kosárlabda rajongó elnöke jelezte részvételi szándékát. Obama azután repülne San Diegoba, hogy koszorút helyezett el az Arlingtoni Nemzeti Temetőben a háborúban elhunyt hősök emlékére.

A Carl Vinson nevét májusban ismerhette meg a világ, ugyanis erről a repülőgép-anyahajóról helyezték ismeretlen helyszínen hullámsírba Oszama bin Laden holttestét.

Forrás: espn.go.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

180 fokos fordulat a londoni Olimpiai Stadion ügyében

Az olimpiai park örökségéért felelős szervezet határozott lépéssel vetett véget a londoni Olimpiai Stadiont körülvevő zűrös jogi ügyeknek: nem adja...

Close