jégkorong, rövidhír, Sport PR, Sportmarketing — 2011/10/06 at 16:00

NHL-csapatok segítenek a jaroszlavli tragédiában elhunyt hokisok családjainak

by

A Pittsburgh Penguins és a Washington Capitals októberi meccsén aláírják a két csapat mezeit és az NHL honlapján jótékonysági árverés keretében értékesítik őket.

Az észak-amerikai profi jégkorongligában [NHL] szereplő Pittsburgh Penguins és Washington Capitals közösen gyűjt pénzt a szeptember 7-i, jaroszlavli légi szerencsétlenségben elhunyt jégkorongozók és edzők családjainak megsegítésére.

A két csapat október 13-ai meccsén a játékosok olyan mezben lépnek pályára, melyen az embléma a 28 elhunyt hokisra emlékezteti majd a nézőket. A találkozó után aláírják a mezeket, és egy később kihirdetésre kerülő időpontban jótékonysági árverés keretében értékesítik őket az NHL honlapján. A Capitals október 8-án, a Penguins a mérkőzés napján emlék-karkötőket is értékesít, amelynek bevételét szintén a hozzátartozók javára fordítják.

Az összecsapás előtt megemlékezést is tartanak, ebben a két gárda egy-egy orosz sztárja – a Penguins részéről Jevgenyij Malkin, a Capitals oldaláról pedig Alekszandr Ovecskin – működik közre.

A szeptember 7-i balesetben a KHL-ben érdekelt orosz Lokomotiv Jaroszlavl jégkorongcsapatát szállító repülőgép felszállás közben zuhant le a Moszkvától mintegy 250 kilométerre északra fekvő Jaroszlavl közelében. A gépen negyvenöten – harminchét utas és nyolcfőnyi személyzet – tartózkodtak. A hokicsapat teljes kerete – olimpiai és világbajnokok, Stanley Kupa-győztesek – és az edzői stáb valamennyi tagja életét veszítette.

Forrás: espn.go.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Egy brit kocsmáros lavinát indított el a közvetítési jogok piacán

Egy brit pubtulajdonos ügye kapcsán az Európai Bíróság úgy határozott, hogy a labdarúgó mérkőzések közvetítési jogainak olyan értékesítése, amely a...

Close