kerékpár, parasport, rövidhír, Sportmarketing — 2011/09/29 at 11:28

Twitteres kerékpárral várják vissza a balesetet szenvedett paralimpikont

by

Az életveszélyes sérülésekkel kórházba szállított paralimpikon, Simon Richardson számára olyan kerékpárt készített barátja, amelynek vázát a sportoló felépüléséért szorító 685 twitterező neve borítja.

Augusztusban szenvedett súlyos balesetet a brit paralimpiai kerékpáros, Simon Richardson, aki így kénytelen volt lemondani álmáról, hogy rajthoz álljon a Londoni Olimpián. A 44 éves sportolót egy kisteherautó gázolta el augusztus 17-én Bridgend közelében Wales-ben. Richardsont kritikus állapotban szállították kórházba, az orvosok szerint legalább hároméves rehabilitáció vár rá.

Richardson többszáz üzenetet kapott a balesetét követően a mielőbbi felépülését kívánó barátoktól, sporttársaktól és szurkolóktól. Ezek az üzenetek inspirálták azt az egyedi dekorációt, amelyet Chris Grove, a Performance Race Art cég vezetője – Richardson barátja és edzőtársa – készített el egy időfutam kerékpárra: a vázat beborítják azoknak a twitterezőknek a nevei, akiktől Richardson üzeneteket kapott a balesete után. A személyre szóló biciklin 685 név szerepel. A készítő szerint „ez a kerékpár a sportág és a szurkolók összefogását mutatja” és reméli, erőt ad majd barátjának, hogy felépülését követően újra nyeregbe szálljon.

Richardsonnak nem ez az első súlyos sérülése, 2001-ben edzés közben egy autóval ütközött. Orvosai tanácsára 2005-ben kezdte újra a kerékpározást egy speciálisan kialakított kerékpárral, amelyet a jobb lábával tudott hajtani, mert a baleset következtében a bal lába mozgásképtelenné vált. Paralimpikonként Richardson Pekingben két arany- és egy ezüstérmet szerzett és az elmúlt években a Londoni Olimpián való részvétel lebegett a szemei előtt.

További képek a twitteres kerékpárról:

Forrás: bikeradar.com, edzesonline.hu

One Comment

  1. Pingback: Twitteres bringát kap a balesetet szenvedett paralimpikon | TradeCommands

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Pozícióharc a Forma 1-ben

A Foma 1-es csapatok szövetsége [FOTA] tanácsadó vállalatot fogadott fel, hogy megvizsgálja a sportágban való érdekeltség vásárlásának lehetőségét. Közben kisebb...

Close