labdarúgás, rövidhír, Sportmarketing — 2011/09/22 at 15:12

Személyre szabható egyenhonlapokra kötött szerződést a Football League

by

Az igazgatása alá tartozó 86 klub számára rendelte meg a digitális platformok új generációját az angol labdarúgó liga médiára specializálódott leányvállalata.

Többmillió font értékű szerződést kötött a Football League Interactive [FLi] az integrált marketing és technológiai szolgáltatásokat nyújtó SapientNitro vállalattal. A megállapodás értelmében a SapientNitro feladata az FLi alá tartozó klubok számára az online jelenlétük alapját adó digitális platformok programozói fejlesztése a 2012-2013-as szezon kezdete előtt. Ez tulajdonképpen olyan modern tartalommenedzsmenttel támogatott honlap sablonokat jelent, amelyek személyre szabhatóak a klubok egyedi igényei alapján. Az FLi alá tartozó egyesületek eddig is ilyet használtak, de az új generáció gyorsabb lesz, könnyebben kezeli az összetett felületeket és változatosabb megjelenési lehetőségeket kínál a szponzorok számára.

A SapientNitro közel harminc vetélytársát megelőzve nyerte meg az FLi által kiírt pályázatot. A cég a fejlesztésen kívül a klubok támogatását is vállalta a platform adaptálásában. „A labdarúgó szurkolókat a játék iránti szenvedélyük egyesíti, de a kedvenc klubjuk iránti lojalitása megkülönbözteti. A munkánk éppen ezt tükrözi vissza: a kategória legjobb digitális felülete, amelyet mindenki használ, de mégis egyedi klub-élményt kínál” – nyilatkozta Peter Ford a SapientNitro alelnöke.

Az FLi az angol labdarúgás másod-, harmad- és negyedosztályát magába foglaló szervezet, a Football League médiára specializálódott leányvállalata, amely a Football League, valamint 86 klub – 9 Premier League, 65 Football League és 12 ligán kívüli egyesület – internet és mobil jogait kezeli. Az FLi hálózata a világ legnagyobbja a maga nemében, több mint 6 millió egyedi látogatóval.

Néhány példa a jelenlegi honlapokra:
Blckburn Rovers: rovers.co.uk
Bolton Wanderers: bwfc.co.uk
Queens Park Rangers: qpr.co.uk
Wigan Athletic: wiganlatics.co.uk
Wolverhampton Wanderers: wolves.co.uk

Forrás: football-league.co.uk

One Comment

  1. Pingback: Wolverhampton Wanderers 0-3 QPR | Premier League match report | Latest World Football News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

New Orleans Hornets: tulajdonos nincs, szponzor van

Érdekes a helyzet a New Orleans Hornets háza táján: a csapat az NBA tulajdonában van, amely egyelőre sikertelenül keresi a...

Close