rövidhír, Sportpolitika — 2011/09/12 at 18:17

Magyarország rendezi a 2013-as birkózó világbajnokságot

by

A Nemzetközi Birkózó Szövetség döntése értelmében 2013-ban Budapest ad otthont a birkózó világbajnokságnak.

A Nemzetközi Birkózó Szövetség [FILA] elnöksége Isztambulban, az olimpiai kvalifikációs világbajnokság helyszínén határozott a 2013-as vb rendezőjéről. A döntést jóváhagyta a kongresszus is, így ennek megfelelően két év múlva szeptemberben Budapesten ad otthont a versenynek. Magyarország mellett az Egyesült Államok, Lengyelország, Svédország és Üzbegisztán jelentkezett az esemény rendezési jogáért.

„Hatalmas sportdiplomáciai siker ez. Már a 2011-es vb-t is megpályáztuk, de akkor lecsúsztunk róla, viszont megígérték, hogy új kandidálás esetén a következő vb-t megrendezhetjük” – nyilatkozta Gáspár Tamás, a magyar szövetség főtitkára.

A hazai pályázat alapján a SYMA Csarnok lesz a színhelye mindhárom fogásnem – kötött, szabad, női – küzdelmeinek. A SYMA Csarnok a tavalyi junior világbajnokság során a fekvésével és az infrastruktúrájával vívta ki a nemzetközi szakértők egyöntetű elismerését. Budapest legutóbb 2005-ben rendezett birkózó világbajnokságot, akkor a Papp László Sportarénában zajlottak a versenyek.

Forrás: MTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Tetováló szalonnal kötött szerződést a New York Islanders

A New York Islanders NHL-csapat a Tattoo Lou’s stúdiót, mint a klub hivatalos tetováló szalonját jelentette be. Ez az első...

Close