kosárlabda, labdarúgás, rövidhír, Sportmarketing — 2011/08/31 at 14:28

EA Sports FIFA 12 és NBA Jam újdonságok

by

Tovább erősíti pozícióját a sport témájú számítógépes játékok piacán az EA Sports. A közelmúltban nevezte meg a FIFA 12 borítóin szereplő labdarúgókat – köztük a magyar piacra szánt változat arcát, Dzsudzsák Balázst -, illetve bejelentette, hogy először lesznek európai csapatok is választhatók az NBA Jam legújabb kiadásában.

A sport témájú számítógépes játékokat fejlesztő Electronic Arts augusztus elején hozta nyilvánosságra, hogy mely sztárfocisták pózolnak a FIFA 12 borítóin. Azért a többes szám, mert az eddigi szokásoknak megfelelően, a játék doboza országonként változik. A cég választása szerint Rooney és Kaká a globális vezérarcok, vagyis ők ketten a legtöbb borítón szerepelni fognak – érdekesség, hogy bár Rooney évek óta pózol a FIFA-borítókon, az észak-amerikai játékra most kerül rá először. A magyar borítókon a korábbiakhoz hasonlóan ismét Dzsudzsák Balázst láthatjuk, ezúttal azonban már nem a PSV Eindhoven, hanem az Anzsi Mahacskala mezében

A sztárok azon kívül, hogy a FIFA 12 borítókat díszítik, részt vesznek a játék marketingkampányában, valamint az azt kísérő közösségi média aktivitásokban. Az EA Sports folyamatosan nevezi meg a további játékosokat, akik a helyi piacokra adaptált borítókon szerepelnek majd.

RégióLabdarúgók
GlobálisWayne Rooney és Kaká
Észak-AmerikaWayne Rooney Landon Donovan és Rafael Márquez
Nagy-BritanniaWayne Rooney és Jack Wilshere
SpanyolországGerard Piqué és Xabi Alonso
OlaszországWayne Rooney, Giampaolo Pazzini éa Philippe Mexés
FranciaországWayne Rooney, Karim Benzema és Philippe Mexes
OroszországVasili Berezutski és Kaká
NémetországMatts Hummel
AusztráliaWayne Rooney, Tim Cahill, és Kaká
MagyarországDzsudzsák Balázs

A FIFA 12 szeptember 30-án jelenik meg Európában, míg az amerikai premier szeptember 27-én esedékes. A játék a Nintendo DS kivételével minden platformon elérhető lesz: piacra dobnak PC-s, PS3-as, PS2-es, PSP-s, Wii-s, 3DS-es, Xbox 360-as és iPhone-os verziót is.

Ami a kosárlabda sport szerelmesit illeti, számukra is jó hírekkel szolgált az EA Sports: a legújabb licenc-szerződéseknek köszönhetően először lesznek európai csapatok is elérhetők az NBA Jamben. Az új kiadásba az Euroliga legutóbbi négyes döntőjének résztvevői kerültek be, így választhatjuk a 2-2 elleni meccsekről szóló számítógépes játékban Dimitris Diamantidis és Mike Batiste párosát a Panathinaikos-ból, Lior Eliyahut és Sofoklis Schortsanitis-t a Maccabi Electra Tel Avivból, Bo McCalebbet és Ksistof Lavrinovic-ot a Montepaschi Sienából, valamint Sergio Llullt és Carlos Suarezt a Real Madridból.

Forrás: easports.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hungary Rulez. You know? – part 2.

Ha Szeged, akkor Dóm, Szabadtéri, SZIN, egyetemisták, borfesztivál …és kajak-kenu. Beszámoló a 2011-es szegedi MOL Kajak-Kenu Világbajnokságról.

Close