labdarúgás, rövidhír, Sportmarketing — 2011/08/05 at 12:36

Foursquare-szerű játékot indít az Npower az angol szurkolóknak

by

Az Npower kreatív közösségi média játékkal aktiválja névadó szponzorációját az angol Football League-ben: a szurkolók egy Foursquare-szerű platformon mutathatják meg klubjukhoz való hűségüket és labdarúgás iránti szeretetüket.

Az Npower Club 72 névre keresztelt játék augusztus 6-án indul, az angol Football League startjával egy időben. A Football League igazgatása alá 72 csapat tartozik – innen a játék nevének eredete -, amelyek egyenlően vannak szétosztva három ligába: a Championship-be, a League One-ba és a League Two-ba. Ez a három liga az angol professzionális labdarúgás második, harmadik és negyedik osztályát jelenti a Premiership után.

Az Npower Club 72 játék lényege, hogy a szurkolók virtuális jelvényeket [badge] gyűjthetnek a Football League-ben szereplő klubok stadionjaiba való becsekkolással. Bónuszpontok járnak bizonyos mérföldkövek elérésekor, például három egymást követő győzelem megtekintése, vagy az összes stadion végiglátogatása esetén. A játék honlapja, az npowerclub72.com szintén augusztus 6-án indul.

Az Npower az egykori walesi válogatott Robbie Savage-et kérte fel a kampány reklámarcának. A pályafutása során több Football League klubban is szereplő Savage a promóció keretében Guinness világrekordot állított fel azzal, hogy egyszerre magára húzta mind a 72 csapat mezét.

Az Npower 2010-ben vette át a Football League névadó szponzora címet a Coca-Colától. Az áram- és gázszolgáltató vállalat szerződése 2013-ig érvényes, és a három évre 21 milló fontot ér.

A SkySports áprilisban 195 millió fontért három évre szóló exkluzív megállapodást kötött a Football League mérkőzéseinek kizárólagos sugárzására a 2012-2013-as szezontól kezdően. A csatorna jelenleg a BBC-vel osztozik a közvetítéseken.

Forrás: npowermediacentre.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Gyulai István Memorial

Aktív versenyzőként rég volt ilyen, hogy mint néző legyek jelen egy versenyen. (Volt egyáltalán ilyen?) Ha már viszont így történt,...

Close