labdarúgás, rövidhír, Sportmarketing — 2011/07/19 at 13:17

Kreatív mezmarketing a Manchester City-től

by

Az Oasis zenekar frontembereként ismertté vált Liam Gallagher mutatta be a Manchester City új szerelését, amely különleges dizájnt kapott: a mez anyagába beleszőtték a Blue Moon – a klub dala – hanghullámainak grafikus megjelenítését.

A közelgő 2011-2012-es futballszezon előtt a csapatok sorra mutatják be az új szerelésüket, de a Manchester City valami igazán különlegessel állt elő: a szurkolók segítségével a mez anyagába ágyazták a klub történelmét.

A manchesteriek a hivatalos sportszergyártó partnerükkel, az Umbroval együttműködve láttak hozzá a speciális projektnek. Felvették, ahogyan a szurkolók a kedvenc dalukat, a Blue Moont éneklik a stadionban egy tétmeccsen, és egy zenestúdióban megnézték a hangsávokat. A dal hanghullámai egyedi grafikus mintázatot alkotnak, és ez a motívum kapott főszerepet a Manchester City 2011-2012-es hazai mezének dizájnjában.

Hogy a marketing koncepció teljes legyen, a klub egyik legismertebb rajongóját kérték fel az új mez bemutatására. Liam Gallagher, aki a manchesteri Oasis zenekar élén szerzett világhírnevet, örömmel tett eleget a megkeresésnek, sőt új bandájával, a Beady Eye-jal rögzítették a Blue Moon modern hangszerelésű feldolgozását a City szurkolók legnagyobb örömére.

Forrás: mcfc.co.uk

2 Comments

  1. Pingback: Briliáns mezmarketing a Parmától | Sportsmarketing

  2. Pingback: Ferenc pápa arcképe díszíti a San Lorenzo mezét | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Tweet rekord született a női foci-vb döntője alatt

A FIFA női labdarúgó világbajnokság döntőjének ideje alatt megdőlt az eddigi másodpercenkénti tweet rekord. Az új csúcs 7196 tweet per...

Close