labdarúgás, rövidhír, Sportmarketing — 2011/07/18 at 13:22

Tweet rekord született a női foci-vb döntője alatt

by

A FIFA női labdarúgó világbajnokság döntőjének ideje alatt megdőlt az eddigi másodpercenkénti tweet rekord. Az új csúcs 7196 tweet per másodperc [TPS], megelőzve az újévkor felállított 6939 TPS korábbi rekordot.

A tegnap esti FIFA női labdarúgó világbajnoki döntő új Twitter rekordot hozott: az USA-Japán mérkőzés vége felé 7196 tweet érkezett másodpercenként a fináléval kapcsolatban. A döntő izgalmasan alakult, egy-egy gólt szerzett mindkét csapat a rendes játékidőben, majd a hosszabbításban is. A tornát végül tizenegyesrúgásokkal, első ázsiai csapatként, a japánok nyerték. A Twitter a csúcsdöntéstt stílusosan, egy tweetben tudatta.

Érdekesség, hogy a női foci-vb-vel egy időben zajló Copa América tegnapi játéknapjával kapcsolatban szintén hatalmas csiriphulámot tapasztaltak. A Paraguay-Brazília negyeddöntőn mért 7166 TPS alig pár tweettel marad el az új rekordtól, de több a 6939 TPS korábbi csúcsnál, amelyet Japánban regisztráltak a 2011-es év beköszönte utáni másodpercekben küldött újévi üdvözletekkel.

A sport vonatkozású tweet rekordot eddig az idei Barcelona-Manchester United Bajnokok Ligája döntő tartotta, amikor Rooney egyenlítő találata után 6303 tweetet küldtek másodpercenként a felhasználók. Sporton belül maradva, de a labdarúgástól eltekintve az amerikaifutball a legnépszerűbb a Twitterezők körében: a Super Bowl XLV – vagyis az idei finálé – során 4064 TPS-t mértek.

Összehasonlításképpen: a normál napi aktivitást tekintve 600-700 TPS mondható átlagosnak.

Forrás: mashable.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Látvány-csapatsportok támogatásának adókedvezménye konferencia – második nap

Véget ért az IIR Magyarország akkreditált felnőttképzési intézmény kétnapos konferenciája a látvány-csapatsportok támogatásának adókedvezményéről. Az első felvonás beszámolója után, ezúttal...

Close