labdarúgás, olimpia, rövidhír, Sportpolitika — 2011/06/30 at 16:26

A Tottenham tovább harcol a londoni Olimpiai Stadionért

by

A Tottenham Hotspur februárban vesztette el a londoni Olimpiai Stadionért folytatott küzdelmet a Wet Ham Uniteddel szemben. A klub képviselői azóta sem nyugodtak bele a döntésbe és a legfelsőbb bírósághoz fordulnak az ügyben.

A londoni Olimpiai Stadion 2012 utáni használatért két pályázó versenyzett. A West Ham United a Newham kerület önkormányzatával összefogva, 80 ezerről 60 ezresre akarta csökkenteni a befogadóképességet, de az atlétika pálya megtartását ígérte. Ugyanakkor a Tottenham Hotspur az AEG-vel szövetkezett, hogy szinte teljesen lerombolják az 537 millió fontból épülő stadiont, és csak labdarúgásra alkalmas arénát húzzanak fel helyette, cserébe viszont felújították volna az atlétikai versenyeiről híres Crystal Palace National Sports Centre-t. Az olimpiai park örökségének biztosításáért felelős szervezet [OPLC] végül hosszas mérlegelés után februárban a West Ham számára hozott kedvező döntést, amelybe a Tottenham vezetői azóta sem tudnak belenyugodni.

Noha Justice Davis bíró a múlt héten elutasította a klub kérelmét az ügy bírósági felülvizsgálatára, a Tottenham képviselőinek lehetősége van szóbeli meghallgatásra a legfelsőbb bíróság előtt, amellyel hivatalos közleményük szerint élni is kívánnak.

A Tottenham figyelme azután fordult az Olimpiai Stadion felé, hogy az eredetileg tervezett új stadionjuk kivitelezése gazdaságilag életképtelennek bizonyult, mert túl sokba kerülne a helyi lakosok kiköltöztetése és a tömegközlekedés becsatlakoztatása, noha rendelkeznek a szükséges építési engedélyekkel.

Forrás: bbc.co.uk

One Comment

  1. Pingback: 180 fokos fordulat a londoni Olimpiai Stadion ügyében | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Létezik-e termékéletpálya a sportban?

A termékeknek, és bizonyos értelemben a szolgáltatásoknak is léteznek életciklusai, melyek meghatározzák bevételi potenciáljukat és az adott szakasznak megfelelő marketinget...

Close