labdarúgás, rövidhír, Sportmarketing — 2011/06/16 at 14:02

A YouTube élőben közvetíti a Copa Américát

by

A YouTube videómegosztó élőben közvetíti a dél-amerikai labdarúgás kontinensviadalát, a Copa Américát. A tornát július 1. és 24. között rendezik Argentínában, tizenkét csapat részvételével.

A YouTube élőben közvetíti az év egyik legnagyobb érdeklődéssel várt sporteseményét, a Copa Américát, a youtube.com/copaamerica csatornán. A Google tulajdonában lévő videómegosztón a torna mind a 26 mérkőzése követhető lesz, saját kommentárral kísérve. A YouTube az élő közvetítések mellet összefoglalókat, gólválogatásokat is készít majd, valamit feltölti a már lejátszott meccseket, így azokat bármikor újra meg lehet nézni. A dedikált csatorna már elindult, a Copa América július elsejei kezdéséig a 2004-es és a 2007-es bajnokság összecsapásait élvezhetik a szurkolók.

A YouTube érdeklődése a sport iránt nem újdonság: különböző sportesemények összefoglalói korábban is megtalálhatók voltak az oldalon, míg élő sportközvetítéssel tavaly kísérletezett először, amikor az indiai krikett bajnokság [Indian Premier Lague – IPL] mérkőzéseit streamelte valós időben. A Copa América az eddigi legrangosabb sportesemény a YouTube élő műsorainak kínálatában, de a vállalat tárgyalásokat folytat az észak-amerikai major ligákkal és több európai futball bajnoksággal is a meccsek élő közvetítéséről.

A Copa América a dél-amerikai labdarúgás kontinensviadala. A jelenleg is megrendezésre kerülő tornák közül a legrégebbi, az első kupát 1916 júliusában tartották Argentína függetlenségének 100. évfordulója alkalmából, és a rendezvény ideje alatt alakult meg a Dél-Amerikai Labdarúgó Szövetség [CONMEBOL]. A Copa Américát nem előzi meg kvalifikáció, a CONMEBOL mind a 10 tagja automatikus résztvevő, akik két vendégcsapattal kiegészítve alkotják a tizenkét fős mezőnyt. Az idei torna vendégei Mexikó és – miután Japán nem tudta megoldani, hogy játékosait az európai élklubok elengedjék – Costa Rica lesznek. A győztes részvételi jogot szerez a 2013-as konföderációs kupára, a két legnagyobb esélyes a házigazda Argentína és a címvédő Brazília.

Forrás: youtube-global.blogspot.com

One Comment

  1. Pingback: A Youtube élőben közvetíti a Copa Américát « Kulisszagép

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Elnökváltás előtt áll az ATP

Nem hosszabbítja meg az év végén lejáró hároméves szerződését Adam Helfant, az ATP elnöke. A férfi professzionális teniszt irányító szervezet...

Close