autósport, rövidhír, Sportpolitika — 2011/06/14 at 16:58

Mégsem lesz idén Forma 1 futam Bahreinben

by

A szezon elejéről október 30-ra halasztott Bahreini Nagydíj mégsem tér vissza idén a Forma 1 versenynaptárába.

A Bahreini Nagydíj eredetileg a Forma 1 idénynyitója lett volna március 13-i dátummal, de az országban zajló politikai zavargások miatt el kellett halasztani. A múlt héten a Nemzetközi Automobil Szövetség [FIA] a Forma 1 kereskedelmi jogait birtokló Formula One Managament (FOM) javaslatára október 30-ra tűzte ki a futam új időpontját és ezzel egyúttal az arra a hétvégére tervezett, idén debütáló India Nagydíjat december 11-re ütemezte át.

Amellett, hogy s csapatok nem fogadták kitörő örömmel az átszervezésnek köszönhetően két héttel meghosszabbított az évadot, a FIA korábbi elnöke, Max Mosley is hevesen bírálta a döntést. Később kiderült, hogy a FIA a Bahreini verseny visszaillesztésekor a saját szabályzatát nem tartotta be, ugyanis a csapatok hozzájárulása nélkül menet közben nem módosítható a versenynaptár. Az ügy végére Zayed Rashid Al Zayani, a bahreini pálya elnöke tett pontot hétvégi nyilatkozatával, amelyben kizárta, hogy a száguldó cirkusz még idén visszatérjen az országba.

Az India Nagydíj visszakerült az eredeti dátumára, október 30-ra, az idény pedig november 27-én Brazíliában zárul.

Forrás: bbc.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Dzsudzsák: kommunikációból elégtelen?!

Június 8-án robbant a hír: Dzsudzsák Balázs megegyezett az orosz Anzsi Mahacskalával. A magyar futballrajongók viszont nem erre számítottak, és...

Close