labdarúgás, rövidhír, Sportszponzoráció — 2011/06/03 at 17:02

A Barcelona nyomdokain a Málaga

by

A spanyol topligában szereplő Málaga CF az UNESCO-val kötött mezszponzori szerződést, hogy közösen hirdessék a békét a sporton, az interneten és a közösségi médián keresztül. A kampány az „Imagining peace” nevet viseli.

Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének főigazgatója, Irina Bokova és a Málaga elnöke, Sheikh Abdullah Al-Thani a malagai Picasso Múzeumban írta alá a négy évre szóló együttműködést, amelynek célja, hogy a békét hirdessék a sporton, az interneten és a közösségi médián keresztül. Az „Imagining peace” kampány keretében a két szervezet közös kezdeményezéseket indít az interkulturális párbeszéd és az oktatás fejlesztésére, illetve összefog a dopping és a rasszizmus elleni küzdelemben.

Céljaik eléréséét a Málaga és az UNESCO összehangolják erőforrásaikat, hogy a fiatalokat a béke fontosságának megértésére ösztönözzék. A kampány során kiemelt hangsúlyt kap az internet és a közösségi média, azok a platformok, amelyeket a fiatal generáció a leginkább sajátjának érez. A projekt bázisául a 6 és 19 éves korosztályban 15 csapatnak – közel 500 ifjú játékosnak – otthont adó malagai edzőközpont, a La Academia szolgál.

A megállapodás értelmében a Málaga mezén a következő szezontól az UNESCO logója lesz látható, és több ponton információs táblákat helyeznek ki a csapat stadionjában, a 29 ezer néző befogadására alkalmas La Rosaledában. A klub honlapjának és egyéb kommunikációs eszközeinek szintén fontos szerepet szánnak a kampány során.

Forrás: unesco.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Messi a Facebookon, Rooney a Twitteren nyerte meg a Bajnokok Ligája döntőt

A Barcelona – Manchester United Bajnokok Ligája döntő két sztárja, Lionel Messi és Wayne Rooney nemcsak a Wembley zöld gyepén...

Close