rövidhír, Sportmarketing, többféle sportág — 2011/05/19 at 15:27

Digitálisan személyre szabható reklámtáblák a sportközvetítések során

by

A DBRLive technológia lehetővé teszi, hogy a stadionok, csarnokok reklámtábláin lévő hirdetések helyén az eredetitől eltérő üzenet jelenjen meg tévénézők képernyőjén.

A brit székhelyű Supponor fejlesztése a DBRLive [Digital Board Replacement] technológia, amely pontosabb targetálást, nagyobb kreativitást, gyorsabb frissítést tesz lehetővé a hirdetők számára. A DBRLive segítségével a sportközvetítések során digitálisan kicserélhetők a stadionok, csarnokok hirdetőtábláin futó eredeti hirdetések egy teljesen más üzenetre. A helyszíni nézők és az otthon a képernyők előtt ülők a változásból semmit sem érzékelnek, de különböző reklámokat látnak.

A különleges technológia úgy működik, hogy speciális fényforrásokkal azonosítják a reklámtáblák elhelyezkedését, méretét, és a műsorszolgáltatóval együttműködve digitális helyettesítő hirdetést illesztenek az élő közvetítés sávjába. A megoldás zavartalanul működik akkor is, ha a kamera és a reklámtáblák között mozognak a játékosok.

A helyszíni reklámfelületek a korábbiakhoz hasonlóan értékesíthetők, de a DBRLive lehetővé teszi, hogy a televíziós közvetítés során személyre szabhatók legyenek a célközönséghez igazítva. Az üzenetek így pontosabban targetálhatók, az események menetének megfelelően frissíthetők, a célközönség nyelvére fordíthatók, vagy a bizonyos területeken tiltott termékfajták reklámja mással helyettesíthető. Ennek köszönhetően a jogtulajdonosok megsokszorozhatják reklámbevételeiket, az ügynökségek teljes rugalmasságot kínálhatnak ügyfeleiknek, a hirdetők pedig hatékonyan reklámozhatnak.

A Supponor a Sports Revolutionnel, Britannia legnagyobb stadionbeli média jogtulajdonosával kötött szerződést a DBRLive technológiában rejlő kereskedelmi potenciál kiaknázására.

Forrás: supponor.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Speciális kiadású Hublot karóra a Manchester United tiszteletére

A Manchester United és a Hublot 2008 óta tartó együttműködésének köszönhetően a King Power Red Devil sorszámozott karórának már a...

Close