Bika rodeózással szerzett szponzorpénzt adományozott el az NFL-sztár

by

Chad Ochocinco, a Cincinatti Bengals játékosa több mint 200 ezer dollárt keresett azzal, hogy részt vett egy bika rodeón. Az összeg egy részét egy gyermekétkeztetési alapítványnak adományozta.

A Professional Bull Riders [PBR] szervezet 10 ezer dollárt ajánlott fel Chad Ochocinconak a Lucas Oil Invitational versenyükön való részvételért. Miután a Cincinatti Bengals játékosa rábólintott az ajánlatra, további szponzorok egész sora csatlakozott a különleges akcióhoz: a Blue-Emu, a Dewalt, a Ford, a Reebok, a Rocklive, a Stanley és a Wrangler logója is felkerült a Ochocinco ruházatára, védőfelszerelésére.

A bika rodeóval keresett összes szponzorpénz elérte 200 ezer dollárt, amelyből a PBR által adott 10 ezer dollár részvételi díjat Ochocinco felajánlotta a Feed The Children gyermekétkeztetési alapítványnak. A sportoló egy Ford F-50 pickuppal is gazdagodott volna, ha sikerül nyolc másodpercig megülnie a Deja Blu nevű bikát. Noha Ochocinco csak 1,5 másodpercet bírt ki, a verseny szervezői a Forddal egyetértésben így is neki adják a járművet, mert a Bengals sztárja – aki rendkívül aktív a közösségi médiában – felajánlotta, hogy egy később meghatározandó játék keretében egy szerencsés Twitter követőjének továbbajándékozza.

Ochocinconak nem a bika rodeó volt az első szokatlan vállalkozása, szerepelt már párkereső valóságshowban, az itthon Szombat esti láz néven futó tévéműsorban [Dancing with the stars], az idén tavasszal pedig próbajátékon vett részt az MLS-ben szereplő Sporting Kansas City labdarúgócsapatnál. Sőt már a neve sem az eredeti: Chad Johnsonként látta meg a napvilágot, hivatalosan 2008-ban változtatta meg Ochocincora, de először 2006-ban kezdte használni a spanyolul „Nyolc Öt”-öt jelentő nevet, amely a mezszámára utal.

A bika rodeó lényeg hogy a versenyzőknek nyolc másodpercig kell fent maradnia a bakoló bika hátán úgy, hogy közben csak az egyik kezükkel kapaszkodhatnak a hámba. Ha letelt a nyolc másodperc egy duda jelzi a versenyzőnek, hogy sikerült teljesítenie a feladatot. A neheze még ilyenkor is hátravan, hiszen le kell szállni a gyakran egytonnás ugráló, pörgő állatról.

Forrás: sports.yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportmarketing Újragondolva meetup

Sportmarketing Újragondolva címmel május 26-án a magyar sportmárkák online kommunikációs jelenlétéről szóló meetupot szervezünk a Fogasházban. A rendezvényen hazai sportvezetők...

Close