olimpia, rövidhír, Sportmarketing — 2011/04/29 at 15:12

205 himnuszt rögzíthetnek a londoni filharmonikusok az olimpiára

by

A Londoni Filharmonikus Zenekar nyerte a pályázatot, hogy feljátszhassa a 2012-es olimpián résztvevő 205 nemzet himnuszát.

A Londoni Olimpia Rendezőbizottsága [LOCOG] a 2012-es játékok hivatalos zenekiadójával, az Universal Music Grouppal november írt ki pályázatot olyan nemzetközileg elismert brit nagyzenekarok számára, amelyek legalább 30 professzionális zenészből állnak, és dolgoztak már nagyszabású filmen vagy televíziós produkción. A jelentkezők közül a választás végül a Londoni Filharmonikus Zenekarra esett, így ők játszhatják fel a 205 résztvevő nemzet himnuszát, amelyeket az éremátadó ünnepségeken, valamint az olimpiai falu hivatalos elfoglalásakor szólalnak meg.

A filharmonikusok 36 zenész közreműködésével, 50 stúdióóra alatt, a Beatles által híressé tett Abbey Road Studios-ban rögzítik a himnuszokat. A felvételek nagy része májusban készül el, de az utolsó feljátszás szeptemberben lesz. Az előkészületeket a filmzenékre, nagyszabású színpadi előadásokra specializálódott brit zeneszerző, karmester és csellista, Philip Sheppard irányítja.

A LOCOG közleménye alapján hatalmas az érdeklődés a londoni olimpia iránt: a nyitó- és a záróünnepséget, valamint a pályakerékpáros küzdelmeket, a ritmikus gimnasztika, a triatlon, az öttusa, valamint a lovastusa versenyeket már biztosan telt ház előtt rendezik. A tájékoztatás szerint a 650 sportesemény több mint felére túljelentkezés van, ezért a regisztrálók között sorsolás útján döntik majd el, hogy kik jutnak belépőkhöz. Összesen több mint 20 millió jegyigénylés futott be a hathetes regisztrációs időszak során. A szervezők 400 millió font bevételre számítanak a jegyértékesítésből.

Forrás: london2012.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

NFL: a lockout feloldva, de a szezon még bizonytalan

Susan Richard Nelson bírónő határozatával feloldotta a lockoutot, de az ügy ezzel még nem ért véget. A helyzet ugyanolyan bonyolult,...

Close