amerikaifutball, rövidhír, Sportgazdaság — 2011/04/20 at 16:51

Az NFL lockout még érvényben, de már őszi londoni vendégszereplést szerveznek

by

Noha még nem rendeződött a helyzet az NFL-csapatok tulajdonosai és a játékosok érdekvédelmi szervezete között az új kollektív szerződést illetően, októberre alapszakasz mérkőzést kötöttek le Londonba.

A többször kitolt határidőig sem született egyezség az NFL-csapatok tulajdonosai és a játékosok érdekvédelmi szervezete [NFLPA] között az új kollektív szerződés [collective bargaining agreement – CBA] kérdésében, ezért a felek március közepén lezárták a tárgyalásokat és lockoutot hirdettek. Ez a következő szezon elmaradását vonná maga után, de a múlt hét végén, több mint egy hónap szünet után, ismét asztalhoz ültek az érintettek, és közvetítő segítségével folytatják az egyeztetéseket.

Noha megállapodás még nem született a liga és az NFLPA között, az NFL nyilvánosságra hozta a 2011-es bajnokásg menetrendjét, és bejelentette, hogy ötödik egymást követő évben, ősszel ismét alapszakasz mérkőzést rendez a londoni Wembley stadionban. A tervek szerint október 23-án a Tampa Bay Buccaneers mérné össze az erejét a Chicago Bears-szel. Az angliai vendégszereplés feltétele, hogy augusztus elsejéig megszülessen az új kollektív szerződés, különben a meccset Tampában rendezik, ha egyáltalán lesz új CBA és megtartják a szezont.

A londoni NFL tétmérkőzések nagy népszerűségnek örvendenek az európai rajongók körében, és rendre megtöltik az amerikaifutball esetében 86 ezer nézőt befogadni képes Wembley-t. Az összecsapást az Egyesült Államokban a Fox televízió-csatorna közvetíti élőben, míg Nagy-Britanniában a Sky Sports, valamint a BBC rádióadója. A meccs iránt érdeklődő szurkolók az nfluk.com oldalán regisztrálhatják jegyigényüket később a hét folyamán.

Forrás: nfluk.com

One Comment

  1. Pingback: Mesés Pepsi szerződés az NFL-rajt előtt | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Kibékült a londoni olimpiai bizottság a szervezőkkel

Sikerült egyezségre jutnia a Londoni Olimpia Rendezőbizottságának és a Brit Olimpiai Bizottságnak a 2012-es játékok nyereségének elosztása tekintetében.

Close