olimpia, parasport, rövidhír, Sportgazdaság — 2011/04/19 at 15:38

Kibékült a londoni olimpiai bizottság a szervezőkkel

by

Sikerült egyezségre jutnia a Londoni Olimpia Rendezőbizottságának és a Brit Olimpiai Bizottságnak a 2012-es játékok nyereségének elosztása tekintetében.

A Londoni Olimpia Rendezőbizottságával [LOCOG] fennálló vitája rendezésére a Brit Olimpiai Bizottság [BOA] márciusban kérelmet nyújtott be a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz [CAS] azért, hogy tegyen igazságot. A BOA azt szerette volna elérni, hogy a valószínűleg veszteséggel záruló paralimpiai játékok költségvetése ne szerepeljen az elszámolásban. A LOCOG azonban kijelentette, hogy egy eseménynek tekinti az olimpiai és a paralimpiai játékokat, és eszerint cselekszik a költségelszámolás során is. Az ügynek az sem vetett véget, amikor kikérték a Nemzetközi Olimpiai Bizottság [NOB] véleményét, és az a LOCOG mellé állt.

Jeremy Hunt, brit sportminiszter szégyenteljesnek nevezte a két szervezet között kialakult nézeteltérést, a NOB pedig felszólította őket, hogy haladéktalanul fejezzék be a vitát, ragaszkodva ahhoz az álláspontjához, hogy a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnak nincs illetékessége a kérdésben.

A BOA végül a múlt héten jelentette be, hogy visszavonta a CAS-hoz benyújtott kérelmet, és a helyzet megnyugtató rendezése érdekében újrakezdi a tárgyalásokat a szervezőbizottsággal. Az ügy lezárásával a BOA figyelme másfelé terelődött, és Egyetértési Memorandumot írt alá a Brazil Olimpiai Bizottsággal, ezzel formalizálva a következő két olimpia rendező országainak kapcsolatát, és biztosítva egymás kölcsönös támogatását, különös tekintettel az ötkarikás játékokra való felkészülésre.

Forrás: Associated Press

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A Forma 1 mellett MotoGP futam is lesz Austinban

2013-tól Texas is bekerül a MotoGP versenynaptárába, és legalább tíz éven keresztül rendeznek futamokat az USA déli államában.

Close