motogp, motorsport, rövidhír, Sportpolitika — 2011/04/18 at 16:14

A Forma 1 mellett MotoGP futam is lesz Austinban

by

2013-tól Texas is bekerül a MotoGP versenynaptárába, és legalább tíz éven keresztül rendeznek futamokat az USA déli államában.

A MotoGP kereskedelmi jogait birtokló Dorna Sports megállapodást kötött a Full Throttle Promotions-szel és a 3FourTexas MGP-vel, amelynek köszönhetően Austin 2013-tól tíz éven át láthatja vendégül a motorversenyek elitjét. A MotoGP mellett a Moto2-es és a Moto3-as osztály – amely a 125 köcentis kategóriát váltja 2012-től – szintén szerepelni fog a jelenleg építés alatt lévő „Circuit of the Americas” névre keresztelt körpályán.

A texasi város belépésével háromra nőtt az egyesült államokbeli MotoGP futamok száma, mert a kaliforniai Laguna Seca és az indianapolis-i Motor Speedway is szerepel a versenynaptárban. Azonban Austin lesz az egyetlen amerikai helyszín, amely a motorsport és az autósport legnagyobb presztízsű bajnokságának egyszerre adhat otthont, ugyanis 2012-től a Forma 1 is ellátogat a városba.

„2005-ben Laguna Seca hozta az Egyesült Államokba a MotoGP-t, és örömmel fogadjuk a harmadik helyszín csatlakozását, remélve, hogy ezzel szélesebb közönségréteghez juthat el a világbajnokság. Kár tagadni, hogy az ország gazdasági helyzete a nézőszám-növekedés megtorpanását okozta az elmúlt két évben, de bízom benne, a terjeszkedés annak a jele, hogy a szurkolók és a szponzorok erősítik támogatásukat a világ legjobb motorversenyzői iránt” – nyilatkozta Gill Campbell, a laguna secai pálya ügyvezetője.

Az austini verseny arcának a korábbi világbajnokot, a texasi születésű Kevin Schwanzot választották.

Forrás: bbc.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A mérkőzésnapi mobilmarketing tevékenységét erősíti az Anaheim Ducks

Az NHL-ben szereplő Anaheim Ducks a mobilmarketinggel foglalkozó Txtstation céggel kötött megállapodást, hogy interaktív élményben részesítse a helyszíni szurkolókat a...

Close