rögbi, rövidhír, Sportpolitika — 2011/04/08 at 17:28

A földrengés átírta a rögbi-vb menetrendjét

by

A földrengés sújtotta új-zélandi Chritchurch nem tud mérkőzést rendezni az ősszel esedékes rögbi-vb során, ezért a szervezők átdolgozták a menetrendet.

Az új-zélandi Christchurch városát februárban 6,3-as erősségű földrengés rázta meg. A természeti katasztrófa halálos áldozatokat követelt, míg több százan eltűntek, sok épület összedőlt, megrongálódott. A déli sziget központja hét mérkőzésnek, köztük két negyeddöntőnek adott volna otthont szeptember 9. és október 23. között a rögbi világbajnokság során.

Az első jelentések még arról szóltak, hogy mindez nem befolyásolja a torna menetrendjét, de az alaposabb vizsgálatok elvégzése után a szervezők kénytelenek voltak a változtatásra, Christchurch ugyanis nem tudja fogadni a csapatokat. Az öt csoportmeccsből három a déli szigeten marad, de egyesével átköltöznek Nelsonba, Dunedinbe, illetve Invercargillbe. A maradék két csoportmeccsnek az északi szigeten található Wellington ad majd otthont, a két negyeddöntőnek pedig a szintén északi Auckland. Szervezési okokból egy eredetileg sem Christchurchbe tervezett mérkőzést is költöztetni kellett, méghozzá Dunedinből Invercargillbe. A menetrendváltozásban érintett meccsekre szóló jegyek visszaválthatók, vagy becserélhetők az új helyszínekre érvényes belépőkre.

„Az volt a célunk, hogy a Christchurchbe tervezett meccsek közül a lehető legtöbb maradjon a déli szigeten, persze ésszerű keretek között. Arra is figyeltünk, hogy minimalizáljuk a csapatok és a szurkolók kellemetlenségeit, illetve a nem Christchurch-ben esedékes mérkőzések átütemezését. Noha tudjuk, hogy a menetrend átszervezése nem lehet mindenki kedvére, úgy gondoljuk sikerült a legjobbat kihozni belőle a releváns faktorokat tekintve. Köszönjük a résztvevők és a szurkolók türelmét ebben a nehéz időszakban, és nagyra értékeljük a partnereink együttműködését” – nyilatkozta Martin Snedden a rögbi-vb első számú embere.

Forrás: rugbyworldcup.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Az EU még nem döntött a magyar sportfinanszírozás adóügyi vonatkozásairól

Európai szinten rövid távon nem várható döntés a sporttal összefüggő egyes törvények módosításáról szóló indítvány ügyében.

Close