autósport, rövidhír, Sportszponzoráció — 2011/04/05 at 17:11

Különleges NASCAR szponzori szerződések

by

A NASCAR Truck Series-ben egy amerikai politikai mozgalom, míg a NASCAR Nationwide Series-ben egy nem felekezeti vallási közösség vállalt érdekeltséget szponzoráción keresztül.

A The Tea Party névre hallgató amerikai politikai mozgalom egyedülálló megállapodást kötött a NASCAR Truck Series-ben versenyző Chris Lafferty-vel. Ennek értelmében a 2012-es amerikai elnökválasztás lezárultáig [2012. november 6. – a szerk.] a The Tea Party logója díszíti a politikai mozgalom híveként ismert pilóta #89-es rajtszámú pickupját, továbbá Lafferty bemutatókat tart a versenyautóval a párt gyűlésein és promóciós rendezvényein.

A két fél közötti partnerség abból a szempontból is különleges, hogy a The Tea Party nem fizet, hanem részesedik a szponzori pénzekből. Annak az összegnek az egyik része, amit Lafferty a támogatóktól kap, a saját csapatához megy, míg a másik része a párt büdzséjét gyarapítja a mozgalom terjesztése érdekében.

Szintén érdekességet szolgáltatott, hogy március végén a NASCAR Nationwide Seriesben a Living Waters vallási közösség tűnt fel egy futam erejéig. A közösség Kevin Lepage #24-es rajtszámú Ford Mustang-jét szponzorálta a Living Waters központjának számító Kaliforniában rendezett Royal Purple 300 versenyen. A megállapodás pénzügyi részletei nem nyilvánosak, de a szekértők 150 és 250 ezer dollár közé teszik nagyságrendileg.

„A közösségnél mindannyian nagyon izgatottak vagyunk a lehetőséggel kapcsolatban, és reméljük nagy figyelmet kapunk a nemzeti televízió-csatornákon sugárzott program közönségétől. Már eddig is elképesztően pozitív reakciókat kaptunk a hívektől, akik ugyanolyan izgatottak, mint mi, és együtt imádkozunk Krisztushoz, hogy megdicsőüljünk az erőfeszítéseinken keresztül” – nyilatkozta Alan Pearson a Living Waters részéről még a futam előtt.

Forrás: nascar.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Rekord számú jegyigénylés érkezett a 2012-es Európa-bajnokságra

Több mint 12 millió jegyigénylés futott be a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra. Az Eb-re összesen 1,4 millió jegyet...

Close