Rekord számú jegyigénylés érkezett a 2012-es Európa-bajnokságra

by

Több mint 12 millió jegyigénylés futott be a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra. Az Eb-re összesen 1,4 millió jegyet bocsátanak ki.

Az érdeklődők március 1. és 31. között regisztrálhattak belépőkért az UEFA honlapján az EURO 2012-re. A szövetség jelentése szerint a világ minden tájáról összesen 12.149.425 igénylés érkezett, amely 17 százalékos növekedés a 2008-as osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnoksághoz képest, és abszolút rekordot jelent.

Az Eb-re közel 1.4 millió jegyet bocsátanak ki, ezek 41 százaléka – több mint 550 ezer – talál most gazdára, a fennmaradó rész pedig a nemzeti szövetségek, a szponzorok, illetve az UEFA különleges vendégei számára lesz fenntartva.

Az egy hónapos időszak alatt regisztrált valamennyi szurkoló egyenlő eséllyel pályázik, nem a jelentkezés ideje dönt a jegyek kiosztásakor. Mivel a kereslet jóval meghaladja a kínálatot, az UEFA április 19. és 22. között sorsolásokat tart, és e-mailben értesíti a szerencséseket, akik élőben tekinthetik meg a mérkőzéseket.

A jegyigénylés döntő hányada [88 százalék] a két házigazda, Lengyelország és Ukrajna állampolgáraitól érkezett, majd Németország [2,82 százalék], Oroszország [1,16 százalék] és Svájc [1 százalék] következett a sorban. Lehetőség volt egy mérkőzésre, vagy adott csapat, illetve adott helyszín összes meccsére belépőért regisztrálni, viszont egy személy maximum négy fő részére kérhetett jegyet. A legolcsóbb tikett – a kelet-európai viszonyokhoz igazítva – 30 euróba kerül a 2008-as 45 eurós minimum árral szemben, míg a legdrágább jegy ára nem változott, maradt 600 euró. Az UEFA összességében 100 millió eurót meghaladó jegybevétellel számolhat.

A hatalmas érdeklődés nem meglepetés, a labdarúgó Európa-bajnokságok esetében rendszerint túlkereslet mutatkozik. Idén már az értékesítés első napján közel 600 ezer jelentkezést regisztráltak. 2008-ban 10.4 millióan pályáztak a nyilvánosság számára fenntartott 300 ezer belépőre.

Forrás: uefa.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

FTC: visszakerült a klubhoz a labdarúgó zrt., megújult a vezetőség

Jelképes összeget, egy eurót fizetett az anyaegyesület Kevin McCabe-nek a labdarúgó Zrt.-ért.

Close