labdarúgás, rövidhír, Sportgazdaság — 2011/04/01 at 09:10

FTC: visszakerült a klubhoz a labdarúgó zrt., megújult a vezetőség

by

Jelképes összeget, egy eurót fizetett az anyaegyesület Kevin McCabe-nek a labdarúgó Zrt.-ért.

Újra a klub irányíthatja a Ferencváros labdarúgó-szakosztályát, miután Kubatov Gábor, az FTC elnöke adásvételi szándéknyilatkozatot írt alá Kevin McCabe-bel, a labdarúgó zrt. és az Albert Flórián Stadion, valamint a körülötte lévő terület tulajdonosával. A labdarúgó zrt.-ért jelképes összeget, egy eurót fizet az egyesület az angol üzletembernek, míg a stadiont 700 millió forintért [2.5 millió euró], a létesítmény körül található területet pedig 5 milliárd forintért vásárolhatja vissza az FTC.

A tranzakció előtt teljes körű gazdasági és jogi átvilágításon esik át a zrt., amelyet a KPMG könyvvizsgáló cég végez. A McCabe-bel kötött megállapodás értelmében a klub július 30-ig veheti meg a stadiont, és szeptember 30-ig van lehetősége a létesítmény körül található terület visszavásárlására. A felek arról is megállapodtak, hogy a Fradi 2012. március 30-ig ingyen használhatja a területet, beleértve az edzőpályákat és a birkózócsarnokot.

Szerdától új igazgatótanács irányítja a zrt.-t, tagjai Berzeviczy Attila [a klub jogásza], ifjabb Springer Miklós [az alapító dédunokája], Kocsis Máté [a VIII. kerület polgármestere], Kubatov Gábor [az FTC elnöke] és Kovács Róbert [Kőbánya polgármestere]. A vezérigazgatói posztra Orosz Pált nevezték ki.

Kubatov elmondta, Kevin McCabe végig tisztességesen, jó szándékkal kezelte a Fradi eladását. A klub elnökének állítása szerint a labdarúgó Zrt. 200 millió forint körüli adósságot halmozott fel, de egy elszámolatlan adóvita kapcsán akár 460 millió forint is befolyhat a kasszába.

Forrás: Nemzeti Sport Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Az IMG képviseli Muhammad Ali kereskedelmi jogait Európában és Ázsiában

A legendás bokszoló és humanitárius Muhammad Ali licencjogait birtokló Muhammad Ali Enterprises a globális sport, divat és média vállalattal, az...

Close