ökölvívás, rövidhír, Sportmarketing — 2011/03/31 at 11:32

Az IMG képviseli Muhammad Ali kereskedelmi jogait Európában és Ázsiában

by

A legendás bokszoló és humanitárius Muhammad Ali licencjogait birtokló Muhammad Ali Enterprises a globális sport, divat és média vállalattal, az IMG-vel kötött szerződést a márka európai és ázsiai képviseletére.

Muhammad Ali uralta a ’60-as és ’70-es évek bokszvilágát attól kezdve, hogy az 1960-ban szerzett olimpiai bajnoki címe után profinak állt. Olyan történelmi mérkőzések fűződnek a nevéhez, mint a „The Rumble in the Jungle” vagy a „The Trilla in Manila”. Ali 1981-ben vonult vissza az ökölvívástól, és bár 1984-ben Parkinson-kórt diagnosztizáltak nála, a humanitárius tevékenységnek szentelte a sport utáni életét. Több tízmillió embernek – főleg gyerekek – segített élelmiszerhez, vagy gyógyszerekhez jutnia.

Muhammad Ali napjainkban is rendkívül népszerű, elismert személyiség. A hozzá kapcsolódó licencjogokat a Muhammad Ali Enterprises [MAE] birtokolja, amely az IMG-vel kötött exkluzív megállapodást a márka európai és ázsiai képviseletére. A partnerségtől az reméli az MEA, hogy az IMG tapasztalata és kapcsolatrendszere révén sikerül a márkát kiterjeszteni és még több fogyasztóhoz eljuttatni. Az IMG a sporthoz kötődő – emléktárgyak, ruházati termékek – és azon kívüli – Ali személyiségének teret adó – üzleti lehetőségek felkutatásáért és kiaknázásáért lesz felelős a továbbiakban.

„Ali egyértelműen a legjobb bokszoló és nagy megtiszteltetés számunkra Muhammad Ali Enterprises-szal való együttműködés. Ali inspiráló szellemei utazása – Muhammad Ali felvette az iszlám hitet, a szerk. -, amit teljesítményével a ringben és azon kívül elért, valamint elkötelezett humanitárius cselekedetei mind egy márka alapjai, amelyen keresztül felkelthető az érdeklődés a régi és új Ali rajongók körében egyaránt” – nyilatkozta Bruno Maglione, az IMG Licensing ügyvezető alelnöke.

Forrás: imgworld.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Újra szponzorokat talált a börtönből szabadult NFL-játékos

Rövid időn belül két személyes szponzori szerződést kötött Michael Vick, a Philadelphia Eagles irányítója – az első kettőt, amióta 21...

Close