amerikaifutball, rövidhír, Sportszponzoráció — 2011/03/30 at 15:28

Újra szponzorokat talált a börtönből szabadult NFL-játékos

by

Rövid időn belül két személyes szponzori szerződést kötött Michael Vick, a Philadelphia Eagles irányítója – az első kettőt, amióta 21 hónapos börtönbüntetését letöltve ismét játékba állt.

Michael Vick amerikaifutball karrierje szépen ívelt felfelé: a 2001-es NFL-draft 1/1-ese többször is a rájátszásba vezette csapatát – amely akkor még az Atlanta Falcons volt – és Pro Bowl szereplések, NFL-rekordok kezdtek sorakozni a neve mellett, mígnem 2007-ben derékba tört a pályafutása. Illegális kutyaviadalok szervezése miatt elítélték, 21 hónapot kellett a rácsok mögött töltenie. Nemcsak csapatának mondhatott búcsút, hanem olyan szponzoroknak is, mint a Nike, a Coca-Cola, az EA Sports, a Powerade, a Hasbro, vagy a Kraft Foods.

Vick 2009-ben tért vissza a pályára, és egyre jobban játékba lendült, de a szponzorok újbóli érdeklődésére eddig kellett várnia. Most azonban rövid időn belül két céggel is sikerült megegyeznie.

Először az Unequal Technologies – az ízületek, különböző testrészek kímélése érdekében a sportolás során keletkezett rezgéseket, ütődéseket elnyelő – sportfelszereléseket gyártó vállalat szóvivője lett egy kétéves szerződés keretében, majd a mágneses titánium porral töltött gumikarkötőket előállító Core Synergy felkérésére mondott igent, és vált a márka nagykövetévé. Ez utóbbi megállapodás keretében a Vick nevével fémjelzett sorozatot dobnak piacra, és az ebből szerzett bevétel egy részét az USA Football, az NFL hivatalos ifjúsági partnere számára adományozzák.

A 2011-es NFL-szezon egyelőre kérdéses, mert a csapatok tulajdonosainak és a játékosok érdekvédelmi szervezetének [NFLPA] a meghosszabbított határidőig sem sikerült új kollektív szerződésben [collective bargaining agreement – CBA] megegyezniük. Bár a tárgyalások egyelőre holtpontra jutottak, a háttérben folynak az egyeztetések, hogy ne maradjon el a következő idény.

Forrás: marketwire.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Svájci egyetemmel kötött szerződést a Marussia Virgin Racing F1-csapat

Az orosz színekben első Forma 1-es szezonját futó Marussia Virgin Racing hosszú távú partnerségre lépett a világ egyik legelismertebb online...

Close