labdarúgás, rövidhír, Sportszponzoráció — 2011/03/21 at 14:47

Ingyen kapott stadion névadói jogot a Livestrong alapítvány

by

Az MLS-ben szereplő Sporting Kansas City non-profit névadói megállapodást írt alá Lance Armstrong alapítványával, a rákbetegség ellen harcoló Livestrong Foundations-szel.

Egyedülálló szponzori szerződést kötött az észak-amerikai labdabrúgó bajnokság egyik csapata: a kansas-i Sporting KC ingyen adta az újonnan épülő stadionja névadói jogát a hétszeres Tour de France győztes Lance Armstrong alapítványának. A közel 200 millió dollárt érő, június 9-én átadásra kerülő létesítmény az elkövetkező hat évben Livestrong Sporting Park néven lesz ismert.

A klub azon kívül, hogy nem kért pénzt a névadói jogért, még további adománygyűjtéssel is segíti a Livestrong Foundations-t. A vezetők a partnerség ideje alatt a csapat mérkőzéseinek jegybevételéből, valamint a stadionban tartott egyéb rendezvényekből származó jövedelemből 7,5 millió dollárt szeretnének átutalni a rákbetegség elleni harcot célul kitűző szervezetnek. Az együttműködésnek köszönhetően a szurkolók és érdeklődők minden alkalommal, amikor élőben szorítanak kedvenceikért, vagy a komplexum kulturális programjait látogatják, egyúttal egy nemes ügyet is támogatnak. A Livestrong alapítvány pedig fejleszti a rákbetegeket segítő szolgáltatásait a térségben.

A Sporting KC korábban Kansas City Wizards néven szerepelt az MLS-ben. A klub megújulása teljes körű: azon kívül, hogy idén nyáron birtokba veheti új, 18 500 férőhelyes ultramodern stadionját, tavaly ősszel arculatváltáson esett át. Érdekesség, hogy a csapatnak Vermes Péter személyében magyar származású edzője van.

Forrás: sportingkc.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A Liverpoolé az első mobilra optimalizált online shop

A labdarúgó klubok közül a világon elsőként a Liverpool tette mobiltelefonon keresztül is elérhetővé a teljes merchandising kínálatát. A minden...

Close