labdarúgás, rövidhír, Sportgazdaság — 2011/03/04 at 16:29

Sokat nyert a turistákon Dél-Afrika a labdarúgó-vb során

by

A tavaly nyári futball világbajnokság rendezése 523 millió dollárral lendítette fel Dél-Afrika gazdaságát – áll a Dél-Afrikai Turisztikai Hivatal és az ország turisztikai minisztériuma által frissen közölt tanulmányban.

Az elemzés szerint 309 ezer külföldi turista érkezett Dél-Afrikába tavaly nyáron a labdarúgó világbajnokságra. 38 százalékuk Afrikából, 24 százalékuk Európából, 13 százalékuk Közép- és Dél-Amerikából, 11 százalékuk pedig Észak-Amerikából. Szám szerint legtöbben az Egyesült Államokból keltek útra, egészen pontosan 30.175-en, míg utána Dél-Afrika szomszédja, Mozambik következett 24.483 látogatóval, pedig nemzeti válogatottjuk ki sem jutott a tornára.


A szurkolók nagyvonalú vendégeknek bizonyultak, mert jobban kinyitották pénztárcájukat az átlagos turistáknál: fejenként átlagosan 1714 dollárt költöttek, amely 24 százalékkal több a 2009 hasonló időszakában regisztrált 1380 dollárnál.
Az országimázsra vonatkozó faktorokban szintén pozitív változást tapasztaltak a tanulmány készítői. A világbajnokságra érkezők kétharmada értékelte Dél-Afrikát kitűnő házigazdának, és nőtt az ország biztonságos úti célként való észlelése. Ezenkívül a megkérdezettek fele válaszolta azt, hogy Dél-Afrika jobb házigazda volt, mint a korábbi tapasztalataik.

Szurkoló vuvuzelával
A kutatásban csak azok a látogatók szerepeltek, akik júniusban és júliusban a futball-vb miatt érkeztek az országba, a korábban érkezőket, illetve a torna miatt hazatérő külföldön élő dél-afrikaiakat nem vették figyelembe. A tényleges hatás tehát valószínűleg a felmérés által kimutatottnál is kedvezőbb.

Forrás: africanbusinessreview.co.za

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Bemutatták a 2014-es téli olimpia kabalafiguráit

Másfél órás élő televízió-műsor keretében választották ki Oroszországban a 2014-es téli olimpia kabaláit: a Szocsiban tartandó játékokat három állatfigura szimbolizálja....

Close