labdarúgás, rövidhír, Sportmarketing — 2011/02/28 at 08:02

Az adidas segítségével épül a Német Futball Múzeum

by

A Német Futball Múzeum építését még el sem kezdte a szövetség, máris túlléptek az eredeti költségvetési kereten. Sikerült azonban az intézmény támogatására megnyerniük az adidas-t, amely cserébe mintaboltot üzemeltethet az épületben.

A Német Labdarúgó Szövetség [DFB] és az adidas hosszú évtizedek óta kitűnő kapcsolatot ápol: a válogatott 1954 óta háromcsíkos mezben játszik, és ez legalább 2018-ig még így is marad. A szövetség megkeresésére a sportszergyártó cég ezúttal a Német Futball Múzeum építésébe szállt be 9,65 millió dollárral, amelynek fejében üzletet nyithat a helyiségben.

Német válogatott adidas mez
A DFB azért keresett új partnert, mert a múzeum építési költségei időközben az eredeti 41,35 millió dollárról 49,6 millió dollárra emelkedtek. A szervezet 10, 33 milliót korábban elkülönített a projektre a 2006-os világbajnokság rendezéséből származó profitból , 25,5 milliót pedig a helyi önkormányzat biztosít. A DFB a fennmaradó részt szeretné előteremteni, tehát nem zárható ki az adidas-on kívül még egy támogató bevonása.
A Német Futball Múzeum Dortmunban kap otthont. A munkálatok kezdete 2012 májusában várható és 2014-re tervezik az átadást.

Forrás: adidas.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Rögbi-vb, Új-Zéland: közbeszólhat a földrengés

Az új-zélandi rögbi világbajnokság első számú embere, Martin Snedden elvetette azokat a javaslatokat, hogy Ausztráliába tegyenek át mérkőzéseket, ugyanakkor elismerte,...

Close