rögbi, rövidhír, Sportpolitika — 2011/02/25 at 16:13

Rögbi-vb, Új-Zéland: közbeszólhat a földrengés

by

Az új-zélandi rögbi világbajnokság első számú embere, Martin Snedden elvetette azokat a javaslatokat, hogy Ausztráliába tegyenek át mérkőzéseket, ugyanakkor elismerte, korai még megítélni a keddi földrengés hatását az ősszel esedékes tornára.

A hét elején 6,3-as erősségű földrengés rázta meg az új-zélandi Christchurch városát. Legalább hetvenen meghaltak, több mint százan eltűntek, sok épület összedőlt, megrongálódott. A déli sziget központja hét mérkőzésnek, köztük két negyeddöntőnek adna otthont szeptember 9. és október 23. között a rögbi világbajnokság során.

Rögbi világbajnokság promóció Új-Zélandon
Az első jelentések szerint nem a stadion szenvedte a legnagyobb károkat Christchurch-ben, sokkal inkább a hotelek és az úthálózat, amely a csapatok, illetve a szurkolók elszállásolására és közlekedésé befolyásolja.
A szervezők azt ígérik, ha egy mód van rá, akkor minden a tervezett menetrend szerint zajlik majd, de nem szeretnének elhamarkodott döntést hozni. Egyelőre megvárják, hogy a mentések befejeződjenek és lenyugodjon a hangulat, azután végeznek alapos elemzéseket a mérkőzések megrendezésének lehetőségére.

Martin Snedden
„Elkezdődtek a spekulációk, hogy ez a tragédia az egész eseményt veszélyezteti, vagy, hogy kénytelenek leszünk bizonyos mérkőzéseket áthelyezni Ausztráliába. Nem ez a helyzet. Mindenki nyugodjon meg, a 2011-es rögbi világbajnokságot megtartjuk és minden meccsnek Új-Zéland ad otthont” – nyilatkozta Snedden.

Forrás: rugbyworldcup.com

One Comment

  1. Pingback: A földrengés átírta a rögbi-vb menetrendjét | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Az EU megvédte a kiemelt sporteseményeket a fizetős TV-csatornáktól

Az Európai Bíróság ítélete szerint az EU-tagországoknak joga van a legnagyobb jelentőségű sporteseményeket fenntartani a szabadon fogható televíziós csatornák számára.

Close