FIFA, rövidhír, Sportgazdaság, Sportpolitika, UEFA — 2011/02/24 at 16:28

Az EU megvédte a kiemelt sporteseményeket a fizetős TV-csatornáktól

by

Az Európai Bíróság ítélete szerint az EU-tagországoknak joga van a legnagyobb jelentőségű sporteseményeket fenntartani a szabadon fogható televíziós csatornák számára.

Az Európai Bíróság jóváhagyta az Európai Bizottság döntését, amely engedélyezte a hozzá forduló Nagy-Britanniának és Belgiumnak, hogy a labdarúgó világbajnokág mérkőzéseit megvédjék a fizetős televíziós csatornák elől és fenntartsák a szabadon fogható csatornák részére. A britek az Európa-bajnoksággal hasonlóképpen jártak el.

TV-képernyők
Az EU szabályai lehetővé teszik a tagállamoknak, hogy azokat az eseményeket, amelyeket a társadalom számára kiemelt fontosságúnak ítélnek, mindenkinek elérhetővé tegyenek. Az Európai Bíróság határozata szerint a labdarúgó világbajnokság és Európa-bajnokság, illetve az Olimpia ebbe a kategóriába tartozik.
A FIFA és az UEFA – a két szervezet, akik az Európai Bizottság eredeti döntését támadták – csalódottan fogadta az Európai Bíróság helybenhagyó ítéletét. Véleményük szerint az, hogy nem értékesíthetik a csúcseseményeik közvetítési jogait kizárólag fizetős csatornáknak, megakadályozza őket abban, hogy a legjobb árat kapják a termékeikért. Közleményük szerint áttanulmányozzák a határozatot, és utána döntenek a következő lépésekről.

Kinek a kezében van a távirányító?
Az Európai Bizottság szóvivője megerősítette, hogy többek között Ausztria, Finnország, Franciaország, Németország és Írország is listát vázolt föl azokról a sporteseményekről, amelyeket szeretnének megóvni a szabadon fogható TV-csatornák számára. Ausztráliában szintén hasonló szabályozás van érvényben.

Forrás: broadbandtvnews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A Real Madrid a futballgazdaság királya

Továbbra is a Real Madrid az egyetlen labdarúgó egyesület, amely 400 millió euró fölött képes bevételt regisztrálni. A tavalyi 401.4...

Close