rövidhír, Sportgazdaság, tenisz — 2011/02/21 at 18:03

Felújítják a Roland Garros-t

by

A francia nyílt teniszbajnokságnak 2015 után is a Roland Garros ad otthont. Az ország tenisz szövetsége arra szavazott, hogy ne költöztessék a versenyt új helyszínre, hanem bővítsék ki és újítsák fel a jelenlegi komplexumot.

Méretproblémák miatt tavaly vetődött fel annak a lehetősége, hogy a Roland Garros 2015-ben lejáró szerződését a French Open megrendezésére nem hosszabbítják meg. A négy Grand Slam torna közül a párizsi helyszín a legkisebb és a terület nem tudja megfelelően kiszolgálni a versenyzőket, a nézőket, a médiát, a szponzorokat, valamint a személyzetet.

Roland Garros promókép
A Roland Garroson kívül három pályázat versenyzett a 2016-tal kezdődő rendezési jogokért: Versaille, Marne-le-Vallée, ahol Disneyland is található, és Gonesse. Először Gonesse majd Versaille esett ki, végül az utolsó körben Roland Garros a szavazatok 70,13 százalékát begyűjtve előzte meg Marne-le-Vallée-t a Francia Tenisz Szövetség közgyűlésén.
Az 1928 óta tartó tradíció tehát tovább folytatódhat 2015 után is. A tervek szerint 8 hektárról több mint 14 hektárra bővítik a komplexumot – csak érzékeltetésképpen, Wimbledont és az Ausztrál Open-t több mint húszhektárnyi területen rendezik, az US Open-t tizennégyen –, amelynek keretében többek között új médiaközpontot húznak fel, építenek egy nagy befogadóképességű centerpályát behúzható tetővel, hogy esőben és éjszaka is lehessen játszani, és 35-re bővítik a külső játékterek számát.

Roland Garros
A költségszámítások egyértelműen a Roland Garros mellett szóltak: a munkálatok előreláthatólag 250-300 millió euróba fognak kerülni, míg költözés esetén 460-730 millió euró alatt nem tudták volna megvalósítani a projektet a szóba jöhető helyszínek egyikén sem.
A sok zöldterület beépítése miatt problémát okozhat az engedélyek beszerzése, a helyi lakosok, a városi hatóságok és a környezetvédők tiltakozása.

Forrás: sports.yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Nincs előrelépés a Fradi-ügyben

A ferencvárosi labdarúgócsapatot működtető FTC Zrt. a nyilvánosság kizárásával tegnap tartotta a hét elején meghirdetett rendkívüli közgyűlését. A tulajdonos, Kevin...

Close