labdarúgás, rövidhír, Sportmarketing — 2011/02/15 at 18:47

Bekeményít az FA a Twitter üzenetek ellen

by

Az Angol Labdarúgó Szövetség [FA] közleményben figyelmeztette a játékosokat, hogy szigorúan bánik a Twitteren és más közösségi oldalakon közreadott üzeneteikkel. Az intézkedést azért hozták, hogy megállítsák a labdarúgók terjedő szokását, amely szerint a Twitteren panaszkodnak a játékvezetők ellen.

A Liverpoolból időközben a német Hoffenheimbe igazolt Ryan Babel volt az első játékos, akit az angol szövetség Twitter üzenet miatt megbüntetett. Babelnek azért kellett januárban 10 ezer fontot fizetnie, mert Howard Webb játékvezetőt Manchester United mezben ábrázoló, megbarkácsolt képet tett közzé, miután a sípmester erősen vitatható büntetőt ítélt csapata ellen egy FA Kupa meccsen a Vörös Ördögök javára. Az Arsenal középpályása, Jack Wilshere február elején panaszkodott a „nem következetes” játékvezetésre szintén a Twitteren, de ő szerencsésen megúszta a büntetést.

Howard Webb Manchester United mezben
Az FA nyilatkozatot adott ki, hogy tisztázza álláspontját a labdarúgóknak a közösségi oldalakra vonatkozó tevékenységével kapcsolatban. „A résztvevőknek tudatában kell lenniük annak, hogy a közösségi oldalakon tett üzenetek publikus megnyilvánulásnak tekinthetők, és az FA E3-as szabálya értelmében minden megjegyzés, amely illetlen, rossz fényt vet a labdarúgásra, vagy fenyegető, gyalázkodó, sértő, fegyelmi eljáráshoz vezethet” – áll a szövegben.

No Twitter
A szövetség ezen kívül felhívja a játékosok figyelmét arra, hogy a privátnak szánt megjegyzéseik is könnyen nyilvánosságra kerülhetnek a világhálón, valamint emlékezteti őket, hogy a közösségi oldalakon tett kommentjeiket ellen a sértettek polgári eljárást kezdeményezhetnek.
Babel és Wilshere is röviddel a publikálás után eltávolította a sértő üzenetet, és elnézést kértek az érintettektől.

Forrás: guardian.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A West Ham United lett a befutó a londoni Olimpiai Stadionért folytatott versenyben

Két hét extra gondolkodási idő után az olimpiai park örökségének biztosításáért felelős szervezet [OPLC] meghozta döntését a londoni Olimpiai Stadion...

Close