FIFA, labdarúgás, rövidhír, Sportpolitika — 2011/02/09 at 16:05

Az európai klubok figyelmeztették a FIFA-t

by

Az Európai Futballklubok Szervezete egy tegnapi sajtótájékoztatón kifejezte nemtetszését a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség működésével kapcsolatban, és arra kérte a FIFA-t, hogy véleményét vegye figyelembe a döntéshozatal során.

A 197 egyesületet tömörítő Európai Futballklubok Szervezetének [ECA] képviselői azért kritizálták a FIFA-t, mert az önkényesen nyolc extra hivatalos játéknapot illesztett a következő négyéves ciklus versenynaptárába, valamint bizonytalan kommunikációt folytatott a 2022-es katari világbajnoksággal kapcsolatban.

ECA sajtótájékoztató
A FIFA elnökének, Sepp Blatternek az álláspontja gyakran változott az első ázsiai vb-t illetően: a nagy nyári hőség miatt szóba került a tornának a téli időszakban való megrendezése, valamint az ország kis mérete miatt más öbölmenti államok városainak vb-házigazdaként történő fellépése. „Éppen most írtuk alá a végleges dokumentumokat a katari delegációval a FIFA főhadiszállásán. Mindent rögzítettünk, a világbajnokság nyáron lesz, és az összes mérkőzést Katarban játszzák majd – tett pontot – remélhetőleg egyszer és mindenkorra – az ügy végére Blatter a hétfői nyilatkozatában.

Sepp Blatter
„Nem mondanám, hogy háborúban állunk a FIFA-val, a klubok nagyon türelmesek, de azért megvannak a határok” – nyilatkozta Sandro Rosell ECA-alelnök, az FC Barcelona első embere, hozzátéve, egyértelműen az a céljuk, hogy az eddigieknél sokkal komolyabb szerepük legyen a döntések előkészítésében.

Sandro Rosell
A versenynaptár túlzsúfoltsága nem új keletű probléma, az egyesületek nem szívesen engedik el magasan fizetett játékosaikat tétnélküli válogatott mérkőzésekre. Erre tett rá még egy lapáttal a nemzetközi szövetség, nyolc extra nap beiktatásával, amelyek jó része ráadásul szerdára esik, két bajnoki hétvége között.
Az ECA 2008-ban jött létre az Európa elit klubjait magába foglaló G14 feloszlásával.

Forrás: The Canadian Press

One Comment

  1. Pingback: Elégedetlenek az európai klubok a FIFA-val és az UEFA-val | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Super Bowl 2011 reklámspotok

Az amerikaifutball csúcsmérkőzése, a Super Bowl nemcsak sportéke miatt érdekes, a gála televíziós közvetítése egy nem hivatalos reklámfesztiválnak is beillik....

Close