autósport, rövidhír, Sportszponzoráció — 2011/02/02 at 12:22

A Mercedes és az Allianz kapcsolata tovább erősödött a Forma 1-ben

by

Az Allianz a Forma 1 központi szponzorációját egy kisebb együttműködési megállapodással egészítette ki, amelyet a Mercedes csapattal kötött. Mindkét partnerség a biztosítótársaságnak a közlekedésbiztonság fejlesztése érdekében végzett kampányát erősíti.

Az Allianz és a Mercedes GP Petronas szerződését Valenciában jelentették be, ahol a Forma 1 szezon előtti tesztjei folynak. A csapat új versenyautóját, a W02-t szintén itt mutatták be és már szerepelnek rajta a német biztosító emblémái. Mivel az Allianz a közlekedésbiztonság fejlesztésére tett erőfeszítéseire szeretné felhívni a figyelmet, a logója a Mercedes két pilótájának, Michael Schumachernek valamint Nico Rosbergnek a fej- és nyakvédőin [HANS] szerepelnek, továbbá felkerültek az autók biztonsági öveire is.

Allianz Forma 1 megjelenés
Az Allianz 200 óta van jelen a száguldó cirkuszban, 2007 óta mint a sorozat globális partnere. A tavaly szeptemberben megújított szerződés keretében a Forma 1 safety car-ja, és az orvosi járművek szintén a társaság emblémáit viselik. Nem a véletlennek köszönhető, hogy ezek a speciális autók szintén a Mercedes gyár szalagjairól gördültek le, tovább erősítve a két cég közötti kapcsolatot.

Safety car
„Több mint 50 millió gépjármű biztosítójaként komolyan érdekeltek vagyunk a balesetek gyakoriságának és súlyosságának csökkentésében. A Forma 1 partnerséggel összekapcsoljuk a professzionális pilóták és a mindennapi autóvezetők biztonságát” – nyilatkozta az Allianz részéről Josph K. Gross, menedzsment tag.
Az Allianz adatai szerint világszerte naponta háromezer ember veszti életét autóbalesetben és 30 ezer szenved súlyos sérüléseket. A vállalat a Mercedes-szel karöltve egy globális közlekedésbiztonsági információs program indítását is tervezi.

Forrás: allianz.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A prémium fogyasztókat célozza az Audi és az Express Jets szponzorációja

Nagyon hasonló szerződéseket kötött egymástól függetlenül az Audi és az Express Jets. Mindketten egy-egy amerikai csarnok exkluzív üzleti részlegének lettek...

Close