labdarúgás, rövidhír, Sportmarketing — 2011/01/26 at 11:50

Ideiglenes mobil stadionba költözik a Fortuna Düsseldorf

by

A Bundesliga 2-ben szereplő Fortuna Düsseldorf az Eurovíziós Dalfesztivál miatt a szezon utolsó három hazai meccsére kénytelen elhagyni otthonát, az ESPRIT Arénát. A szokásostól eltérően nem vendégségbe költözik, hanem átmenetileg egy 20 ezer férőhelyes mobil stadiont építtet.

Az idei Eurovíziós Dalfesztivál rendezési jogát Düsseldorf városa nyerte. A május 14-i eseményt a német második osztályban szereplő Fortuna Düsseldorf stadionjában tartják, ezért a csapat máshol kényszerül lejátszani utolsó három hazai bajnokiját.
A klub az ideiglenes építmények felhúzására szakosodott NUSSLI-val állapodott meg egy 20 ezer néző befogadására alkalmas mobil aréna építésére. A Német Labdarúgó Szövetség [DFB] és a Német Labdarúgó Liga [DFL] előírásainak megfelelő, 12.500 ülőhelyet és 7.500 állóhelyet biztosító stadion nyolc hét alatt készül el a Fortuna eredeti otthona, az ESPRIT Aréna szomszédságában. A kiszolgáló-épületek teljes felszereltségű konténerekben kapnak helyet a lelátók mögött.

A Düsseldorf ideiglenes stadionjának terve
Az elemekből összeállított létesítményhez szükséges anyagot a használat idejére a NUSSLI kölcsönzi a klub számára. Miután az egyesület visszafoglalhatja az ESPRIT Arénát, a NUSSLI lebontja az átmeneti stadiont, és az elemeket felhasználja a későbbi megrendelések során.

Empire Fields Stadium
A cég tavaly Vancouverben hasonló projektben vett részt. A Vancouver Whitecaps és BC Lions otthonának számító BC Place felújítási munkálatainak idejére készített egy 27.500 férőhelyes komplexumot 14,4 millió dollárért. Az Empire Fields Stadium egyedülálló teljesítmény az észak-amerikai ideiglenes épületek történelmében.

Forrás: live-production.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Elkezdődtek a pénzügyi megbeszélések az Amerikai és a Nemzetközi Olimpia Bizottság között

Az Amerikai és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság képviselői Lausanne-ban jöttek össze, hogy megkezdjék a tárgyalásokat a régóta tartó nézeteltérésük felszámolására...

Close