rövidhír, Sportmarketing, vitorlázás — 2011/01/21 at 14:47

A Volvo Ocean Race fiataloknak szóló vitorlázási programot indít

by

A háromévente megrendezésre kerülő világkörüli vitorlás-verseny, a Volvo Ocean Race egy nagyszabású projekt keretében szeretné minél több kisgyerekkel és fiatallal megismertetni a sportágat. Volvo Ocean Race Academy lehetőséget ad a vitorlázás kipróbálására, a tapasztaltabbaknak pedig a versenyzésre is.

A Volvo Ocean Race Academy fontos szerepet kap a verseny minden állomáshelyén, érdekes programok széles skáláját kínálva a fiatal generáció tagjainak. A „Try Sailing” akció keretében például 14 ezer gyermek részvételére számítanak a vitorlázás kipróbálásában, helyi iskolákkal és közösségekkel szervezve a bevezető oktatást és a sokak számára első vízreszállást.

Volvo Ocean Race 2011-2012 logó
Az ifjúsági program csúcspontja az Academy Team Racing Series, amely minden állomáson a tapasztaltabb korosztályos hajósoknak ad megmérettetésre alkalmat egy kétnapos versenyen. A Volvo Ocean Race a helyi vitorlás szövetségekkel és klubokkal szintén együttműködik, hogy minél szélesebb réteget érjen el és ismertessen meg a sportággal.

A Volvo Ocean Race világkörüli vitorlás-verseny háromévente rendezik meg. A 2011-2012-es szezon idén október végén indul a spanyolországi Alicantéból és nyolc kikötő – Fokváros [Dél-Afrika], Abu Dhabi [Egyesült Arab Emírségek], Sanya [Kína], Auckland [Új-Zéland], Itajaí [Brazília], Miami [USA], Lisszabon [Portugália], Lorient [Franciaország] – érintése után az írországi Gallaway-ben ér véget jövő július elején.

Volvo Ocean Race 2011-2012 térkép

Forrás: volvooceanrace.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A NOB beleszólhat a 2014-es orosz F1 futam és a 2022-es foci vb rendezésébe

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság rendezvényeinek maximális sikerességét szem előtt tartva, aggodalmát fejezte ki a 2014-es orosz Forma 1 futam és...

Close