A NOB beleszólhat a 2014-es orosz F1 futam és a 2022-es foci vb rendezésébe

by

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság rendezvényeinek maximális sikerességét szem előtt tartva, aggodalmát fejezte ki a 2014-es orosz Forma 1 futam és a 2022-es labdarúgó világbajnokság lehetséges időpontjaira vonatkozóan, mert mindkét esemény egy-egy téli olimpiát zavarna. A Forma 1 verseny elhalasztására szerződésben foglalt joga van, a FIFA-val tárgyalni szeretne.

Gilbert Felli, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság [NOB] ügyvezető igazgatója pozitív jelentést készített a 2014-es szocsi téli olimpia előkészületeiről, hangsúlyozva, hogy az építkezések 40 százaléka már kész, és az év végére ez az arány 70 százalékra fog emelkedni. Ugyanakkor közzétette, hogy a NOB az egyik szerződésben olyan záradékkal rendelkezik, amely lehetővé teszi számukra, hogy a Forma 1 szintén Szocsiba és 2014-re tervezett első oroszországi futamát egy évvel elhalasztassa, ha a pálya építése veszélyeztetné a téli játékokra való felkészülést.

Forma 1 vs. Socsi 2010
Miután Sepp Blatter FIFA-elnök hivatalosan elismerte, hogy hajlik a katari rendezésű 2022-es labdarúgó világbajnokság időpontjának a forró nyári hónapokról a téli időszakra való átütemezésére, a NOB újabb olimpiát érez veszélyeztetve.
„Nem léptünk kapcsolatba a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséggel, mert ez egyelőre csak egy feltételezés. De ha döntés születik a FIFA részéről, akkor ésszerű lenne tárgyalóasztalhoz ülni, hogy egyik fél érdekei se sérüljenek” – nyilatkozta Jacques Rogge a NOB elnöke.

Jacques Rogge és Sepp Blatter
A 2022-es téli olimpia helyszínéről 2015-ben dönt a NOB, ettől függetlenül az esemény időpontja várhatóan január-február környékére esik. Rogge mindenképpen szeretné elkerülni az átfedést, és felhívta a figyelmet, hogy a FIFA eredetileg olyan dokumentumok alapján hozott döntést a katari vb-vel kapcsolatban, amelyek június-július idejére tették a tornát, légkondicionált stadionokban játszott mérkőzésekkel.

Forrás: olympic.org

One Comment

  1. Pingback: Műfelhőket vethetnek be a hőség ellen a katari vb-n | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Temarii a FIFA-nál még fellebbez, de az Óceániai Szövetség már leváltotta

Az eddig megbízott elnökként tevékenykedő David Chung lett a korrupciós ügybe keveredett Reynald Temarii utóda az Óceániai Labdarúgó Szövetség élén,...

Close