FIFA, labdarúgás, rövidhír, Sportpolitika — 2011/01/19 at 16:22

Temarii a FIFA-nál még fellebbez, de az Óceániai Szövetség már leváltotta

by

Az eddig megbízott elnökként tevékenykedő David Chung lett a korrupciós ügybe keveredett Reynald Temarii utóda az Óceániai Labdarúgó Szövetség élén, és azonnal újraválasztási kampányának támogatásáról biztosította Sepp Blattert, a FIFA első emberét.

A tahiti Reynald Temarii októberben keveredett korrupciós ügybe nigériai társával, Amos Adamuval egyetemben. A két vádlottat felfüggesztették posztjaikról – Temarii a FIFA alelnöke, a végrehajtó bizottság tagja, valamint az Óceániai Szövetség vezetője volt, míg Amadu a FIFA végrehajtó bizottságban vállalt tisztséget – ezért nem szavazhattak december elején a 2018-as, illetve a 2022-es világbajnokságok helyszíneiről sem.

FIFA központ
Büntetésüket novemberben megkapták: a pénzbírságon felül Adamut három, Temariit egy évre tiltották el a futballal kapcsolatos tevékenységektől. Temariinak sikerült magát tisztáznia a korrupciós vádak alól, végül csak az etikai kódex szabályainak megsértésében találták vétkesnek, az ő büntetése ezért lett enyhébb. A múlt hét végén mindketten benyújtották fellebbezésüket a FIFA illetékes szervéhez.

Amos Adamu és Reynald Temarii
Ügyükben érdemi lépés a következő hónapban várható, de az Óceániai Szövetség nem tétlenkedett, megtalálta Temarii utódát. A Pápua új-guineai David Chungé lett a pozíció, miután két új-zélandi ellenfele Frank van Hattum és Fred de Jong visszavonták pályázatukat a vasárnapi szavazás előtt.

David Chung
Chung egységességet, szolidaritást és átláthatóságot hirdetve megköszönte a bizalmat, Sepp Blattert, a FIFA első emberét pedig újraválasztási kampányának támogatásáról biztosította. Chung számára az első ciklus az időközi választásnak köszönhetően a szokásosnál rövidebb ideig, három évig tart.
Ami Adamut illeti, reméli, hogy még február 23-a előtt felmentik a vádak alól, mert szeretné magát újra FIFA végrehajtó bizottsági taggá választatni az Afrikai Szövetség soros ülésén.

Forrás: fifa.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Tenisz online-valóságshow a fiatalok figyelmének megragadására

A női tenisz vezető szerve, a WTA [Women’s Tennis Association] a Sony Ericssonnal karöltve útjára indítja a fiatalokat célzó Xperia...

Close