jégkorong, rövidhír, Sportmarketing — 2011/01/06 at 16:30

Nem tudta elmosni az eső a Winter Classic nézettségét

by

Noha az esőzések miatt az eredeti időpontnál hét órával később kezdődhetett csak az NHL hagyományosnak mondható újévindító, szabadtéri jégkorong-mérkőzése, mégis az eddigi legnézettebb alapszakaszbeli összecsapás lett.

Sorozatban a negyedik évet indította az NHL a Winter Classic névre keresztelt szabadtéri jégkorong-mérkőzéssel, amelynek ezúttal a pittsburghi Heinz Field – amerikaifutball – stadion adott otthont.

Winter Classic 2011
A Washington Capitals és a Pittsburgh Penguins összecsapását a sok eső miatt helyi idő szerint 13 óráról 20 órára kellett halasztani – magyar idő szerint január 1. 19 óráról január 2. hajnali 2 órára csúszott a kezdés -, ezért a rangadó több másik NHL meccsel került egy időbe. A Nielsen adatai szerint azonban így is az eddi legnézettebb alapszakaszbeli mérkőzés lett, 4,5 millió érdeklődőt ültetve a képernyők elé. Ez 22 százalékos növekedést jelent a tavalyi 3,7 millióhoz képest.
A Capitals 3-1-es győzelmét hozó találkozó ezzel egyúttal természetesen minden idők legnézettebb Winter Classic-ja is lett, második helyre szorítva a 2009-es derbit – Detroit Red Wings – Chicago Blackhawks -, amelyet 4,4 millióan követtek figyelemmel az otthon kényelméből.

Ovecskin és Crosby kézfogása
Összehasonlításképpen és érdekességként: az eddigi legnézettebb NHL-mérkőzés a 2010-es Stanley-kupa döntő hatodik összecsapása, amely 8,28 millió nézőt kötött le, míg a valaha volt legnézettebb jégkorong-mérkőzés az Egyesült Államokban a 2010-es vancouveri téli olimpia USA-Kanada döntője, amelyre 27,6 millióan kapcsoltak.

Forrás: puckthemedia.wordpress.com
Képek: Getty Images

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skócia 12 millió font influenza-pénzt csoportosítana át a Nemzetközösségi Játékokra

Komoly vitákat váltott ki Skóciában, hogy a kormány 12,6 millió font átcsoportosítását tervezi az országos influenzajárvány költségvetési alapjából a 2014-es...

Close