amerikaifutball, rövidhír, Sportgazdaság — 2011/01/04 at 16:31

Feszült a helyzet az NFL és a játékosok szövetsége között

by

Az NFL alapszakaszának lezárultával sem született megállapodás a csapatok tulajdonosai és a játékosok érdekvédelmi szervezete között az új kollektív szerződést illetően, ezért kétséges, hogy megrendezik-e a 2011-es szezont.

Noha Roger Goodell, az NFL komisszárja a szurkolóknak írt nyílt levelében azzal nyugtatja a kedélyeket, hogy ha mindkét fél enged egy keveset, akkor a liga és a játékosok el fognak tudni és el is kell érjenek egy új kollektív szerződést [collective bargaining agreement – CBA], a sportolók szövetsége másképpen látja a dolgokat, sőt akár a következő szezon elmaradását sem tartja kizártnak.

NFL sisakok

A jelenlegi CBA 2006-ban lépett érvénybe, de a tulajdonosok, arra hivatkozva, hogy túl drága a jelenlegi rendszer fenntartása, 2008-ban éltek a felbontás opciós lehetőségével, ezzel 2011 március 4-én megszűnne a szerződést.

A vitatott pontok, amelyeken változtatni szeretnének: az évi 9 milliárd dolláros jövedelem elosztása; az idény során játszott mérkőzések minőségi struktúrájának átalakítása, a meccsek számának változtatása nélkül – 4 előszezonbeli és 16 alapszakasz mérkőzés helyett 2 előszezonbeli és 18 alapszakasz meccset szeretnének – a szurkolók jobb kiszolgálása érdekében; illetve fizetési plafon bevezetése az újoncok számára, amely az idősebb, valamint – kompenzáción keresztül – a visszavonult játékosoknak kedvezne.

Az NFL játékosok érdekvédelmi szervezete, az NFLPA, álláspontja szerint azonban nincs ok a változtatásokra, a liga egészségesen működik az előnyös televíziós szerződéseknek, a magas nézőszámnak, valamint a kedvező marketing partnerségeknek köszönhetően. Kevin Mawae, az NFLPA elnöke szerint kizárt, hogy a Super Bowl hétvégéjéig [február 6.] meg tudjanak egyezni.

Az NFL-ben munkaügyi vita miatt 1987 óta nem maradt el mérkőzés.

Forrás: nfl.com

One Comment

  1. Pingback: NFL kollektív szerződés: a tárgyalások folytatódnak | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Bemutatták a 2016-os riói olimpia logóját

Különleges időpontban, szilveszter napján éjfél előtt néhány perccel hozták nyilvánosságra a 2016-os riói olimpia logóját. A ceremóniát az újévet ünneplő...

Close