McCabe már a Financial Times-ban is árulja a Fradit

by

Kevin McCabe a Ferencváros labdarúgó csapatának tulajdonosa a múlt héten az orosz Vedomosztyi nevű lapban adott fel újsághirdetést befektető partnert keresve, most pedig a brit Financial Times-ban. A két hirdetés szinte szóról szóra megegyezik, az üzletember 25 millió eurót kérne a klubért.

Kevin McCabe november 9-én jelentette be, hogy részben vagy egészben értékesítené a Ferencváros Labdarúgó Zrt. részvényeit. A skót üzletember eddig magyar vevőt nem talált, ezért olyan új, akár nemzetközi partnert keres, aki vele együtt közös tulajdonosává válna a futballklubnak, amelyet azután közösen irányítanának, vagy eladná a teljes érdekeltségét.

Kevin McCabe
A zöld-fehér hívek ellenszenvét és a gazdasági szakemberek egy részének értetlenségét kiváltva, kissé szokatlan, bár nem példa nélküli módon a múlt héten a Vedomsztyi nevű orosz lapban adott fel újsághirdetést „Vezető magyar futballklub finanszírozó partnert keres” címmel, 1 milliárd rubelnyi, azaz 25 millió eurónyi [hétmilliárd forint] összeget megjelölve minimális elvárásként a potenciális befektetőtől.

A Fradit eladásra kínálják a Financial Times-ban
Szinte szóról szóra ugyanez a hirdetés jelent meg a brit Financial Times-ban. A cikk a legnépszerűbb közép- és kelet-európai futballklubként emlegeti a 28-szoros magyar bajnok, 20-szoros Magyar Kupa-győztes FTC-t. Kiemeli, hogy az egyetlen magyar klub, amely nemzetközi kupát nyert, feljutott a Bajnokok Ligája főtáblájára. A hirdetés kissé túloz abban, hogy a csapatnak 600 ezer elkötelezett szurkolója van, meccseiket 12-15 millióan nézik a televízióban, a klub éves forgalma négymillió euró.
A kéthektáros területen fekvő Üllői úti stadionról megtudni, hogy a Duna gyöngyszemének is nevezett Budapesten, a központtól négy kilométernyire van, fő közlekedési útvonalakhoz közel, saját metróállomással rendelkezik, a városközpontba 15 perc alatt, a repülőtérre 15-20 perc alatt lehet eljutni. A cikkből az is kiderül, hogy a 18 ezer férőhelyes arénát az elfogadott tervek szerint hamarosan 22 ezer fősre bővítik, és hotel, konferenciaközpont, üzlethelyiségek és egyéb kiszolgáló létesítmények is helyet kapnak majd a felújított létesítményben.
A tulajdonviszonyokról a hirdetésben az áll, hogy a klubot Kevin McCabe vállalkozó irányítja, aki a kínai Csengdu Blades, valamint az angol Sheffield United igazgatótanácsának az elnöke, és az ausztráliai Central Coast Mariners részvényese. Komoly szándék esetén az érdeklődők az info@scarboroughgroup.com email-címen jelentkezhetnek.
Fradi címer
McCabe 2008 februárjában több mint hatmilliárd forintért vette meg az akkor az NB II-ben szereplő csapatot és az Üllői úti nyolchektáros komplexumot. A Fradi azóta visszakerült az NB I-be, és jelenleg a negyedik helyen várja a bajnokság tavaszi folytatását.

Forrás: MTI, Index

One Comment

  1. Pingback: Nincs előrelépés a Fradi-ügyben | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vendégül látta a chilei bányászokat a Manchester United

Az augusztusban több mint két hónapra a föld alatt rekedt chilei bányászok két napos látogatást tettek a Manchester Unitednél, amelynek...

Close