labdarúgás, rövidhír, Sport PR, Sportmarketing — 2010/12/15 at 14:14

Vendégül látta a chilei bányászokat a Manchester United

by

Az augusztusban több mint két hónapra a föld alatt rekedt chilei bányászok két napos látogatást tettek a Manchester Unitednél, amelynek keretében együtt ebédeltek a klub legendájával, Sir Bobby Charltonnal, és a VIP páholyból tekintették meg a hétfő esti Arsenal elleni rangadót.

A chilei San José bányából 69 nap kényszerfogság után októberben kimentett 33 munkás közül 23 tette tiszteletét a Manchester Unitednél. A bányászokat a klub legendája, Sir Bobby Charlton kezdeményezésére hívták meg, akinek az édesapja szintén bányában dolgozott. A Vörös Ördögök partnere volt az utaztatásban és a vendéglátásban az egyesület egyik szponzora, a chilei központú Concha y Toro, amely Dél-Amerika legnagyobb borászati cége.

A chilei bányászok a Manchester United játékosaival
A bányászoknak tartalmas programban volt részük: együtt ebédeltek Sir Bobby Charltonnal, kilátogattak a csapat egyik edzésére a carringtoni központba, majd az Old Trafford VIP páholyából szurkolhattak Rooney-éknak a hétfő esti Arsenal elleni rangadón.

„Olyan emberek ők, akik kitartást és igazi szilárdságot tanúsítottak az életben maradásukért. Vannak példák az életben, amelyeket érdemes megjegyezni” – nyilatkozta Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere, aki a mérkőzés előtti csapatmegbeszélésen felhasználta a chilei bányászok történetét a játékosai motiválására.

Forrás: manutd.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

100 millió dollárt kapott Dél-Afrika a FIFA-tól

A FIFA 100 millió dolláros alapítványt hozott létre Dél-Afrikában, a legutóbbi labdarúgó világbajnokság házigazdája javára, hogy oktatási, egészségügyi és humanitárius...

Close