amerikaifutball, rövidhír, Sport PR, Sportmarketing — 2010/12/07 at 18:11

Energiagazdaságos stadiont kap a Philadelphia Eagles

by

Az NFL-ben szereplő Philadelphia Eagles a Solar Blue cég segítségével nagyszabású stadion-újjáépítési programba kezd, amelynek célja, hogy energiabaráttá alakítsák otthonukat, a Lincoln Financial Fieldet.

Az energiagazdaságos megoldásokkal foglalkozó Solar Blue közel 30 millió dollárt invesztál a Philadelphia Eagles környezetvédelmi projektjébe, hogy 2500 napelemet installáljon a stadion köré, 80 darab spirál alakú szélturbinát telepítsen a komplexum tetejére és egy 7,6 megawatt teljesítményű, kettős-üzemanyag meghajtású generátort építsen. A fejlesztésekkel a következő szezon kezdetére, 2011 szeptemberére lesznek kész, és a Solar Blue 20 éven át gondozhatja az Eagles saját áramhálózatát. Az új berendezésekkel a számítások szerint legalább 8,6 megawatt energiát lesznek képesek előállítani, amely kényelmesen fedezi a klub 7 megawattos igényét mérkőzésnapokon. A csúcsidőn kívül termelt többletenergiát a helyi áramszolgáltatónak értékesítik majd.

A Lincoln Financial Field látványterve
Érzékeltetésképpen: a philadelphiai klub új programja által termelt energia elég lenne 26 ezer háztartás ellátására, ezen kívül az üvegházhatású gázok kibocsátása annyival fog csökkeni, mintha 41 ezer autót kivonnának a forgalomból.

A Lincoln Financial Field szélturbináinak látványterve
„Ez az elköteleződés a széles körű környezeti fenntarthatósági programunkra épül, amely magában foglalja a tudatos vízkészlet-gazdálkodást, a hulladékcsökkentést, az újrahasznosítás kiterjesztését, a mérgező kemikáliák használatának mellőzését és az erdőtelepítést. A projekt alátámasztja szilárd hitünket abban, hogy a környezetbarát politika jól összefér az üzleti gyakorlattal” – nyilatkozta Jeffrey Lurie, a Philadelphia Eagles tulajdonosa.
A klub „Go Green!” névre keresztelt környezettudatossági programja 2003-ban indult.

Forrás: philadelphiaeagles.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A Slavek és Slavko neveket kapták az EURO 2012 kabalafigurái

Az UEFA a múlt hónapban bemutatta a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság kabalafiguráit, de a névadást a drukkerekre bízta. Három lehetőség...

Close