rövidhír, Sportmarketing, tenisz — 2010/11/22 at 15:23

Nadal és Federer két jótékonysági mérkőzésen találkoznak karácsony előtt

by

A jelenkor teniszének két legnagyobb alakja, Rafael Nadal és Roger Federer rövid téli szünetüket szakítják meg decemberben, hogy két jótékonysági mérkőzést játsszanak. Egy-egy összecsapás lesz Svájcban és Spanyolországban, a bevételeket a saját alapítványaik kapják.

Az elmúlt két évben kevés alkalommal találkozott egymás ellen a versenypályán Nadal és Federer, így igazi csemegét ígér a tenisz szerelmeseinek az a két mérkőzés, amelyet egymás ellen játszanak majd december 21-én és 22-én. Az első párharcra a zürichi Hellenstadionban, a másodikra a madridi La Caja Magicában kerül sor. A két nyert játszmáig tartó meccsek bevételeit a sztárok saját alapítványai kapják. Nemzetközi sajtóértesülések szerint Federer Afrika megsegítésére fordítja az összeget, míg Nadal több jótékonysági szervezet között tervezi szétosztani a befolyó pénzt.

A két teniszező jelenleg Londonban tartózkodik, ahol az idei szezon nyolc legeredményesebb férfi teniszezője számára kiírt ATP World Tour Finals tornán vesznek részt.
Az Professzionális Teniszezők Szövetségének [ATP] vezetői szintén az angol fővárosban gyűltek össze, hogy sort kerítsenek évadzáró bizottsági ülésükre, amelyen többek között a férfiak versenynaptárának két héttel való lerövidítését is megszavazták. A bemutató-mérkőzésekre egyelőre nem léptettek életbe korlátozásokat, de kilátásba helyeztek esetleges módosításokat. „Lehetőségük van ilyen rendezvényekre, főleg, ha jótékony célokat szolgálnak vele” – utalt Nadal és Federer akciójára Adam Helfant, az ATP vezetője. „Nem fogjuk megváltoztatni az egész szezonra vonatkozóan a különleges alkalmakból rendezett, vagy bemutató-mérkőzések szabályait, de lehet, hogy mindenki számára kötelezővé teszünk egy pár hetes pihenőidőszakot.”
A profi teniszezők szabadságának meghosszabbításáért Nadal és Federer közösen harcoltak. A két sztár barátságát illusztrálja a fenti videó készítése során rögzített rövidfilm.

Forrás: reuters.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Borkai Zsolt a MOB új elnöke

A Magyar Olimpiai Bizottság [MOB] közgyűlése a posztért egyedüliként induló Borkai Zsoltot választotta a szervezet új elnökévé. Schmitt Pál köztársasági...

Close